Il trovatore

Nota: L'estrena i totes les funcions de Il trovatore seran dedicades a la memòria del Sr. Joaquim Molins, expresident de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, que ens va deixar el passat 13 de juliol de 2017.

Breus pinzellades Goyesques per a 'Il trovatore'

"Un trobador és precisament el protagonista d'aquesta immortal obra de Verdi: un trobador, Manrico, immers en una mena de guerra civil contra el comte de Luna i lluitant per l'amor de Leonora".

"A principis d'octubre de 1808, Goya viatja a Saragossa per pintar una sèrie de pintures patriòtiques a la guerra de la independència. Però el que veu li horroritza tant (...) que crea aquests desastres que són considerats com l'antecedent dels reportatges periodístics de les guerres ".

"És curiós que tot això passés a Saragossa i els seus voltants, precisament un dels escenaris de l'argument d'Il trovatore. I com jo moltes vegades em deixo portar per la casualitat, vaig començar a pensar en què passaria si Goya fos precisament un espectador d'excepció d'aquesta història ".

"Una producció en la qual apareixen les pintures del geni aragonès barrejant-se amb la història d'Il trovatore. Transformant l'escenari del Gran Teatre de Liceu en una immensa tela".

Joan Anton Rechi
(Extractes del text per al programa de mà)

Il trovatore

Òpera en quatre actes Llibret de Salvadore Cammarano i Emanuele Bardare Estrena absoluta: 19/01/1853, Teatro Apollo, Roma Estrena a Barcelona: 20/05/1854, Liceu Darrera representació al Liceu: 30/12/2009 Total de representacions al Liceu: 275

Canvis repartiment

Piero Pretti debutarà al Liceu en el rol de Manrico a Il trovatore en substitució del tenor sudcoreà Yonghoon Lee, que ha hagut de cancel·lar les seves funcions per la malaltia d’un familiar.
Més info

Ekaterina Gubanova no cantarà el rol d’Azucena per una decisió de la pròpia cantant, aliena al Teatre, i serà substituïda per Marianne Cornetti a totes les funcions excepte la del 20 de juliol que serà cantada per Larisa Kostyuk.

juliol 2017

17dilluns20:00Torn GTarifa 5
18dimarts20:00Torn PETarifa 5
20dijous20:00Torn HTarifa 5
21divendres20:00Torn CTarifa 5
23diumenge17:00Torn TTarifa 5
24dilluns20:00Torn ATarifa 5
26dimecres20:00Torn DTarifa 5
28divendres20:00Torn ETarifa 5
29dissabte18:00Torn FADTarifa 5

Primera part 1h 10m
Entreacte 30m
Segona part 1h 4m

Durada total aproximada 2h 45m

Programa de mà

Conèixer a fons la nova producció de Il trovatore en paraules del propi director d’escena Joan Anton Rechi, que parteix dels Desastres de la guerra de Goya per sorprendre a l’espectador. La Calcografia Nacional ha cedit els gravats que seran el fil conductor d’aquesta nova proposta. El text  del periodista Enric Calpena completa el contingut amb els períodes històrics de la peça i l’època de Verdi.

Preu 10€

Compra ara

Disponible en català i en castellà. Recollida a partir del dia de l'estrena al Teatre.

Informació d'interès

Més informació

Selecció discogràfica

Sessió formativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió formativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.

L'artista respon

Dilluns 10 de juliol 2017 a les 19:30h.
Foyer del Liceu (accés c/ Sant Pau)
Més informació

Conferències

Conferències pel territori
Al llarg del mes de juliol visitem diverses poblacions catalanes donant a conéixer Il trovatore.  A càrrec de Pol Avinyó.
Més informació

Amics del Liceu
Dimecres 12 de juliol a les 19:30h a la Sala del Cor. A càrrec de Marc Sala, tenor.
Més informació

Retransmissions

Catalunya Música 18 juliol a les 18h (directe)

Liceu a la Fresca

El 21 de juliol de 2017 retransmissió de Il trovatore des del Liceu a les poblacions de tot el territori.
Més informació

Cronologia liceista

Relació de les representacions de Il trovatore, de Verdi, en la història del Gran Teatre del Liceu.

Resum argumental

Descarrega aquí el resum argumental de l'òpera en format Lectura Fàcil.