Demon

L'obra mestra de Rubinstein sobre l'obsessió amorosa del dimoni

Anton Rubinstein va ser autor de més de quinze òperes, de les quals al Liceu únicament s’ha vist Néro el 1898, la primera òpera russa representada a Barcelona. Al mateix Teatre, el compositor i pianista –rival de Liszt– va actuar com a concertista en dues ocasions, en una de les quals l’orquestra va interpretar el ballet de la seva òpera Demon, basada en el poema homònim del «maleït» Mikhaïl Lérmontov, titllat de sacríleg i blasfem per la censura eclesiàstica russa. 

Amb aquesta coproducció el Liceu contribueix al redescobriment d’una de les òperes més genuïnament romàntiques del repertori rus, al costat dels cèlebres títols de Mussorgski o Txaikovski. Oportunitat excel·lent, doncs, per recuperar un clàssic de l’òpera eslava.

Demon

Òpera en tres actes. Llibret de Pavel Alexandrovich Viskovatov. Estrena absoluta: 25/01/1875, Teatre Mariïnski de Sant Petersburg. Estrena al Gran Teatre del Liceu.

abril 2018

23dilluns20:00Torn ATarifa 4
26dijous20:00Torn BTarifa 4
29diumenge17:00Torn TTarifa 4

maig 2018

2dimecres20:00Torn DTarifa 5
5dissabte20:00Torn CTarifa 4
8dimarts20:00Torn HADTarifa 5
11divendres20:00Torn ETarifa 4

Primera part 1h 25m
Descans 30m
Segona part 40m

Durada total aproximada 2h 35m

Programa de mà

Descobreix, amb aquesta coproducció, una de les òperes més romàntiques del repertori rus. Al nostra programa, el crític musical Xavier Cester ens parla de com Rubinstein redimeix el “Dimoni” o de com els “dimonis russos” van a l´òpera a l´article de l´escriptor i traductor Jaume Creus. Així mateix, l´entrevista amb el director d´escena Dmitry Bertman ens ajudarà a entendre la connexió entre ambdós mons en l´espectacular  escenografia d´aquesta producció.

Compra ara

Informació d'interès

Playlist

Sessió informativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió informativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.

L'artista respon

Dimarts 10 d'abril 2018
19:30h - Foyer

Trobada del públic amb el solista Yuriy Mynenk, el director d’escena Dmitri Bertman i el Mestre Mikhail Tartanikov amb Christina Scheppelmann com a moderadora.

Amics del Liceu

Conferència
Dimecres 18 d'abril a les 19.30h (Sala del Cor). A càrrec de Jaume Radigales, professor titular de la Universitat Ramon Llull.

Cicle de conferències
L'òpera russa, 12, 19 i 26 d'abril a les 19h (Sala del Cor)

Més informació

Retransmissions

Catalunya Música
Dijous 26 d'abril 2018 a les 20h.

Més informació

El Liceu amb les escoles de disseny

Alumnes del Taller Audiovisual I de BAU Centre Universitari de Disseny s'endinsen en algunes de les òperes de la temporada, entre elles Demon, de Rubinstein.

Veure la galeria de vídeos

Raons per no perdre's 'Demon'

  • Un conte romàntic sobre el diable redimit per la força de l’amor.
  • Estrena a Espanya d’una de les òperes russes més sorprenentment desconegudes de la història del gènere.
  • Una nova coproducció entre el Liceu, Helikon Opera de Rússia, Staatstheater de Nuremberg i Opéra National de Bordeaux.

Resum argumental

Descarrega aquí el resum argumental de l'òpera en format Lectura Fàcil.