Un ballo in maschera

Elegant joc de seducció i traïció amb el retorn de Piotr Beczala

Enveges i conspiracions, però també passions amoroses, gelosia, venjances i el perdó final, en una obra mestra de Verdi que va despertar les ires i prohibicions de la censura del moment obligant al compositor i llibretista de fer-hi canvis: de la Suècia original  de Gustau III al llunyà Boston del governador Riccardo.

Torna al Liceu el gran tenor polonès Piotr Beczala amb un dels seus títols de capçalera, al costat de la soprano Keri Alkema. El muntatge de Vincent Boussard reforça l'ambient fosc i de misteri que envolta la peça, compta amb vestuari de Christian Lacroix i amb la sobrietat escenogràfica de Vincent Lemaire, que permet concentrar l'atenció en el nucli dramàtic de la partitura. El repartiment, dirigit per un veritable especialista com és Renato Palumbo, presenta a més un referent en el cant verdià: Dolora Zajick.

Un ballo in maschera

Melodramma en tres actes. Llibret d’Antonio Somma. Estrena absoluta: 17/02/1859, Teatro Apollo de Roma. Estrena a Barcelona: 31/01/1861, Liceu. Darrera representació al Liceu: 03/01/2001. Total de representacions al Liceu: 150.

Canvis al repartiment

 • Dmitri Hvorostovsky deixa de cantar òpera escenificada
  • Dmitri Hvorostovsky ha comunicat que deixa de cantar oficialment òpera escenificada. Aquesta decisió, que el mateix cantant ha pres a contracor degut al seu estat de salut, provoca la cancel·lació dels compromisos adquirits amb el Teatre a les òperes Un ballo in maschera i  Demon. Més informació.
 • La soprano Keri Alkema cantarà el rol d'Amelia
  •  La soprano Keri Alkema debutarà al Liceu en el rol d’Amelia a Un ballo in maschera els dies 7, 10, 15, 18, 21, 24 i 28 d'octubre en substitució d’Ekaterina Metlova, que s’ha vist obligada a cancel·lar la seva participació per problemes de salut. Més informació.
 • A la funció del 21 d'octubre de 2017 el rol de Renato és interpretat per Giovanni Meoni, degut a indisposició de Marco Caria.
 • A la funció del 24 d'octubre de 2017 el rol de Renato és interpretat per Carlos Álvarez, degut a indisposició de Marco Caria.
 • A la funció del 24 d'octubre de 2017 el rol de Oscar és interpretat per Katerina Tretyakova, degut a indisposició d'Elena Sancho Pereg.

octubre 2017

7dissabte20:00Tarifa 2
8diumenge18:00Torn PDTarifa 5
10dimarts20:00Torn GTarifa 5
11dimecres20:00Torn DTarifa 5
15diumenge18:00Torn FTarifa 3
16dilluns20:00Torn PETarifa 5
18dimecres20:00Torn BTarifa 4
20divendres20:00Torn PBTarifa 4
21dissabte20:00Torn CTarifa 3
23dilluns20:00Torn HTarifa 5
24dimarts20:00Torn ATarifa 4
26dijous20:00Torn PCADTarifa 4
28dissabte20:00Torn ETarifa 3
29diumenge17:00Torn TTarifa 4

Primer acte 52m
Entreacte 30m
Segon acte 30m
Entreacte 15m
Tercer acte 50m

Durada total aproximada 3h

Programa de mà

Torna al Liceu Piotr Beczala en el paper de Riccardo. Al nostre programa podràs conéixer les impressions del tenor polonès al llarg de la seva entrevista. Rubén Amón i Albert Vilardell ens contextualitzen l´obra i ens expliquen per què va ser considerada una “òpera censurada”.

Preu 10€

Compra ara

Disponible en català i en castellà. Recollida a partir del dia de l'estrena al Teatre.

Informació d'interès

Selecció discogràfica

Cronologia liceista

Relació de les representacions de Un ballo in maschera, de Verdi, en la història del Gran Teatre del Liceu.

Sessió informativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió informativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.
NOTA: La funció del 7 d'octubre no comptarà amb sessió informativa.

Retransmissió als cinemes

Un ballo in maschera es veurà en directe des del Gran Teatre del Liceu a cinemes arreu del món el proper dimarts 24 d'octubre a les 20h.
Consulta AQUÍ la relació de cinemes. 

Exposició al Balcó Foyer

En motiu de la representació d'Un ballo in maschera, el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) presenta en exclusiva una part de la seva col·lecció en l'exposició Qui s'amaga rere la màscara.
Més informació

Conferències

Conferències pel territori
Al llarg del mes de setembre visitem diverses poblacions catalanes donant a conéixer Un ballo in maschera. A càrrec de Pol Avinyó.
Més informació

Amics del Liceu
Dilluns 2 d'octubre a les 19:30h a la Sala del Cor. A càrrec d'Enrique Martínez-Castignani, baríton.
Més informació

Retransmissions

Catalunya Música
Dimecres 18 d'octubre de 2017 a les 20h.

Raons per no perdre's 'Un ballo in maschera'

 1. Torna al Liceu Christian Lacroix amb el seu sumptuós vestuari al servei d’una de les millors òperes de Verdi.
 2. El Verdi més passional i apassionat.
 3. Un dels títols verdians que va irritar la censura del moment.

Resum argumental

Descarrega aquí el resum argumental de l'òpera en format Lectura Fàcil.

A la Viquipèdia

Un ballo in maschera - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un ballo in maschera ( Un ball de màscares) és una òpera en tres actes de Giuseppe Verdi sobre un llibret d' Antonio Somma. Està basada en el llibret d' Eugène Scribe Gustave III al qual va posar música Daniel Auber, inspirat al seu torn en els esdeveniments que van envoltar l'assassinat del rei Gustau III de Suècia en un ball de disfresses l'any 1792.