Attila

El baix Ildar Abdrazakov encapçala un repartiment de luxe

Atila, el temible rei dels huns, fou el protagonista de la novena òpera de Verdi, estrenada a La Fenice de Venècia quan el compositor italià tenia 33 anys, i que reapareix al Liceu després de 33 anys. El relat històric fou utilitzat com a símbol de la resistència dels italians davant l’invasor: «Armares l’odi de l’oprimit amb l’espasa de l’opressor», canta Odabella, la veritable heroïna de l’òpera, que assassinarà el rei dels huns com a mostra de la victòria sobre el poder.

 

Vibrant partitura verdiana, interpretada al Liceu per Ildar Abdrazakov, jove baix rus «descobert» per Riccardo Muti el 2004, que actuarà al costat del tenor Josep Bros, del baríton Vasily Ladyuk (primer premi del Concurs Francesc Viñas el 2005 i premi Operalia) i de la soprano dramàtica italiana més en voga: Anna Pirozzi

Attila

Drama líric en un pròleg i tres actes. Llibret de Temistocle Solera. Estrena absoluta: 17/03/1846, Teatro La Fenice de Venècia. Estrena a Barcelona: 15/05/1847, Teatre Principal. Estrena al Liceu: 21/09/1850. Darrera representació al Liceu: 06/04/1984. Total de representacions al Liceu: 29.

abril 2018

6divendres20:00Torn ETarifa 6
8diumenge17:00Torn TTarifa 7

Primera part 70m
Descans 30m
Segona part 45m

Durada total aproximada 2h 30m

Programa de mà

Compra ara

Informació d'interès

Playlist

Sessió informativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió informativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.

Amics del Liceu

Conferència
Dijous 5 d'abril a les 19.30h (Sala del Cor). A càrrec de Miquel Peralta, autor del llibre recentment publicat La veu femenina a l’òpera: caràcter i interpretació.

Més informació

Retransmissions

Catalunya Música
Diumenge 8 d'abril 2018 a les 17h.

Més informació

Raons per no perdre's 'Attila'

  • Un títol indispensable per conèixer el jove Verdi en el context del Risorgimento italià.
  • Una òpera patriòtica: «Armares l’odi de l’oprimit amb l’espasa de l’opressor».
  • Protagonitzada per un dels millors baixos de la seva generació, el rus Ildar Abdrazakov.
  • Attila torna al Liceu després de 33 anys.
  • Amb la més aclamada soprano dramàtica italiana ara mateix: Anna Pirozzi.