Poliuto

  

Radvanovsky i Kunde en una història de fidelitat i desamors

Poliuto és una tragèdia lírica que Donizetti va escriure el 1838 per al Teatro San Carlo de Nàpols, malgrat que no es va estrenar fins al cap de deu anys, quan el músic ja havia aprofitat el seu propi material per a Les martyrs

Va ser redescoberta el 1940, per bé que no ha estat mai una de les òperes més representades de Donizetti. Poliuto representa una inflexió en l’estil del compositor, cada vegada més al marge del bel canto i cercant un estil amb tendència a la grandiloqüència i el gran espectacle, d’acord amb el gust francès i la grand opéra

Després de 42 anys d’absència, el Liceu compta amb un repartiment fabulós, que inclou la soprano Sondra Radvanovsky, que debuta en el paper de Paolina a Barcelona. Gregory Kunde repetirà un nou èxit en una de les seves especialitats, el bel canto tardà. 

Poliuto

Tragèdia lírica en tres actes. Llibret de Salvadore Cammarano. Estrena absoluta: 30/11/1848, Teatro San Carlo de Nàpols. Estrena a Barcelona: 24/03/1856, Teatre Principal. Estrena al Liceu: 14/03/1861. Darrera representació al Liceu: 13/12/1975. Total de representacions al Liceu: 62.

Fitxa artística

Direcció musical
Daniele Callegari
Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu
Direcció del Cor
Conxita Garcia

Repartiment

SeveroLuca Salsi
FeliceJosep Fadó
PoliutoGregory Kunde
PaolinaSondra Radvanovsky
CallisteneRuben Amoretti
NearcoAlejandro González del Cerro

gener 2018

10dimecres20:00Torn HTarifa 5
13dissabte20:00Torn CTarifa 4

Primer acte 50m
Segon acte 43m
Entreacte 30m
Tercer acte 30m

Durada total aproximada 2h 40m

Programa de mà

Compra ara

Informació d'interès

Discografia seleccionada

Sessió informativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió informativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.

Retransmissions

Catalunya Música
Dimecres 10 de gener 2018 a les 20h.

Cronologia liceista

Relació de les representacions de Poliuto, de Donizetti, en la història del Gran Teatre del Liceu.