IT DANSA

  

Explosió energètica dels joves ballarins d’IT dansa en un programa que emociona

IT Dansa torna al Gran Teatre del Liceu en la temporada 2018-2019 amb l’energia i l’entusiasme que caracteritza aquesta jove companyia nascuda com un projecte pedagògic de l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 1998, amb la finalitat d’afavorir el perfeccionament i la professionalització de joves ballarins i ballarines.

El repertori inclou un programa amb dues coreografies noves que es van estrenar en el Festival Grec de Barcelona 2018. Una d’elles és Kaash, de l’aclamat Akram Kahn, i l’altra és The prom, de Lorena Nogal, qui va ser membre d’IT Dansa. Kaash és una peça exigent que requereix molta tècnica, rigor, precisió i potència física, però que transmet gran espiritualitat. D’altra banda, la creació de Lorena Nogal és molt teatral i reflecteix alhora la nostàlgia i les incerteses de la joventut amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat.

El programa inclou també In Memoriam, de Sidi Larbi Cherkaoui, peça que juga amb les carícies i els cops i mostra la polaritat entre la tendresa (atracció) i l’agressió (repulsió) vers les dones. La última coreografia és Whim, d’Alexander Ekman, una peça vital i sorprenent que mostra el caos de la societat moderna i permet apreciar les dots interpretatives dels ballarins i ballarines, amb grans dosis d’alegria i moments entranyables.

Tot plegat, un programa amè i àgil amb un llenguatge molt actual i atractiu que fa despertar l’interès per la dansa a qualsevol.

Fitxa artística

maig 2019

19diumenge11:00Tarifa 14
25dissabte12:00Tarifa 14

Kaash 24m
The Prom 17m
In Memoriam 13m
Whim 23m

Durada total aproximada 1h 30m