SAU30

20 Festival Mil·lenni
La banda de Sau (Una banda sense futur)
Temporada 2018-2019 / Altres Espectacles / Sau30

El 31 d'Octubre del 1987, SAU feia la seva primera actuació a les Tallades, a Vilanova de Sau (Osona) i allà començava un viatge que els va portar a ser el grup de pop rock català més important i internacional de tots els temps. Aquest viatge, finalitzava la matinada del 13 de febrer de 1999, amb la mort del seu cantant Carles Sabater, després d'un concert. Durant els seus 12 anys d’existència, SAU va assolir un èxit inqüestionable, que els va portar a ser una de les bandes catalanes que més discos ha venut en tota la seva història i a tenir un públic que, tot i la desaparició del grup, encara a dia d'avui es manté fidel.

El 31 d’octubre de 2017, es compleixen 30 anys del primer concert i per tant de la creació de SAU. És per això que a partir de la tardor de 2017 i durant el 2018, es celebren diferents iniciatives per commemorar aquest 30è aniversari. Entre ells, la sortida d'un nou disc en directe, titulat “Una nit al teatre”, enregistrat durant la gira de SAU amb el mateix nom l'any 1995. Però entre els diferents actes promocionals i ha un plat fort.

SAU30, és el projecte que retornarà als escenaris, dues dècades més tard de la seva desaparició, a tot l’equip que formava part de la popular banda Osonenca. Músics, tècnics, road mànagers i, en definitiva, l’estructura que els va convertir en un dels grups més importants de l’escena catalana, realitzaran una PETITA I ÚNICA GIRA que es presentarà oficialment el 7 de març, a la gala dels Premis Enderrock a l’Auditori de Girona, on es farà un reconeixement a la trajectòria de SAU.

“El primer concert de SAU30 es farà el 13 d’abril a l’Auditori de Girona dins el festival Strenes i culminarà amb un gran concert a Barcelona a finals del 2018”

Subratllar que en cap cas es tracta del retorn de SAU. L’absència de Carles Sabater deixa clara que aquesta fita és impossible, i un fet inqüestionable per tots els components del grup i del projecte. La promotora Hope Music, ha anunciat que es faran poques actuacions i únicament en escenaris que permetin desenvolupar tot l’espectacle al 100%. No hi haurà disc nou, ni cançons noves. El repertori del directe, farà un repàs a les millors cançons de SAU.

“Un projecte comú amb la banda i l’equip tècnic al mateix nivell”

En aquest viatge tothom és protagonista.

SAU30 és un projecte comú, representat per totes i cadascuna de les persones que en formen part, unides exclusivament per commemorar 30 anys de Sau i mantenir el record i homenatjar l’amic Carles Sabater. Ells són: Carles “Xarli” Oliver (bateria) Quim “Benítez” Vilaplana (bateria) Pep Sánchez (baix), Jordi Mena (guitarra), Josep Lluís Pérez (guitarra) Ramon Altimir (teclats) Gerry Duffy (veus i percussions) Pep Sala (veu, guitarra i piano) compositor de SAU i membre fundador del grup Juntament amb Carles Sabater i Joan Capdevila.

Per culminar el projecte, s’incorpora el cantant mataroní Jonathan Argüelles, vinculat a diferents formacions (Junts, Inèdits, etc.), que en la seva darrera etapa va destacar durant 2 anys com a vocalista al capdavant de la banda tribut TORNEM A SAU. Finalment també s’afegeix com a multi instrumentista Joan Antonell.

El muntatge i la producció tècnica de SAU30, reuneix a tot l’equip tècnic de les gires de SAU: Pedri González (tècnic de so) Lluis Martí, (tècnic de llums) Ferran Jurado (tècnic d’escenari “pipa”), Jan Puig (tècnic d’escenari “pipa”), Miquel de Paz (Tècnic d’escenari “pipa”), Martí E. Berenguer (fotògraf), i Joan Capdevila (road mànager) i qui va ser co-­‐lletrista en moltes cançons de SAU i mànager personal de Pep Sala i Carles Sabater.

Comprar

març 2019

1divendres21:00