AGRIPPINA

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (versió concert)

Joyce Didonato torna al Liceu amb un Händel marcat per l'ambició i el poder durant l'Imperi Romà

La sisena òpera del catàleg de Händel va ser l’última que el compositor saxó va estrenar a Itàlia. El llibret de Vincenzo Grimani es basa en l’ascens al tron de l’emperador Neró i posa sobre la taula la corrupció del poder polític. La partitura, fresca i desimbolta, s’estructura sobre la base d’àries i canzonette àgils, i acords amb l’estil venecià i amb un evident sentit de l’humor en molts dels seus números musicals. La mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato torna al Liceu en un repertori que forma part dels seus programes d’òpera i de concert, al costat d’un repartiment amb grans noms especialistes en òpera barroca com el baix Luca Pisaroni i el contratenor argentí Franco Fagioli. El conjunt Il Pomo d’Oro és una formació de referència per abordar una de les millors òperes barroques de principis del segle XVIII.

Agrippina

Òpera en tres actes. Llibret de Vincenzo Grimani. Estrena absoluta: 26/12/1709, Teatro San Giovanni Grisostomo de Venècia. Estrena a Barcelona: 16/11/2013, al Gran Teatre del Liceu. Darrera representació al Liceu: 29/11/2013. Total de representacions al Liceu: 6.

Fitxa artística

Direcció musical
Maxim Emelyanychev
Il Pomo d'Oro

Repartiment

ClaudioLuca Pisaroni
AgrippinaJoyce DiDonato
NeroneFranco Fagioli
PoppeaKathryn Lewek
Ottone / GiunoneMarie-Nicole Lemieux
PallanteAndrea Mastroni
NarcisoCarlo Vistoli

Canvi al repartiment

  • El contratenor Carlo Vistoli cantarà el rol de Narciso en substitució de Jakub Orlinski.
Comprar

maig 2019

18dissabte20:00Torn CTarifa 6

Durada total aproximada 3h 15m

Sessió informativa

Tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions, al Foyer té lloc una sessió informativa gratuïta amb la informació bàsica de l'òpera així com un resum argumental.

Raons per no perdre's 'Agrippina'

  • La corrupció política segons Händel.
  • Retorn al Liceu de Joyce DiDonato.
  • L’última òpera de Händel per a Itàlia.
  • Una de les millors òperes de Händel.