PASSENGER

Sempre hi ha hagut dos bàndols a Mike Rosenberg, també conegut com a Passenger: el so èpic i radiofònic representat per la seva cançó número 1 internacional, Let Her Go, i el seu número 1 del Regne Unit, Young As The Morning, Old As The Sea (2016 ), i el més introvertit, cantant i compositor, escoltat, per exemple, a Whispers II(2015) i The Boy Who Cried Wolf (2017).

Runaway, el nou àlbum, ens mostra que Passenger abraça l’èpica una vegada més: les melodies són inoblidables, els corals són colossals. Aquestes són cançons que escoltaràs a la ràdio. “Alguns veuen el pop com una paraula bruta”, diu Rosenberg, “però només vol dir que la melodia s’enganxa. Bé, les meves cançons preferides que s’han escrit s’enganxen.

L’àlbum, el desè de Rosenberg en 11 anys, va ser gravat entre el Regne Unit i Austràlia amb el seu coproductor, Chris Vallejo, però la seva estètica és nord-americana. Algunes de les lletres es refereixen a ubicacions específiques, com ara Detroit i Yellowstone. “El meu pare és americà”, explica Rosenberg, “i solíem anar cada estiu quan érem nens. Sempre m’ha agradat. Suposo que em va seduir una mica. Va ser un xoc de cultura procedent d’Anglaterra.

Sonicament, també, Runaway es basa en America, per exemple, els primers treballs de Ryan Adams. Hi ha algun acer a la roda, una mandolina, un petit banjo, cortesia del guitarrista Benjamin Edgar, i Rosenberg també s’uneix a l’àlbum del baixista Rob Calder, el bateria Peter Marin i el teclat Jon Hansen.

Rosenberg es va imaginar que aquestes noves cançons es desenvolupaven en un context de paisatges americans. I així, més que no pas el procés habitual de vídeo, ell i el director de vídeo Jarrad Seng van passar tres setmanes realitzant vídeos en un viatge per carretera als Estats Units.

Passatger ha recorregut un llarg camí des del llançament del seu primer àlbum, Wicked Man’s Rest, en 2007. L’encarnació inicial, en la qual Rosenberg va ser recolzat per una banda completa, va seguir la seva reinvenció com a artista solista i un període de recerca, principalment a Austràlia i Nova Zelanda.

KEN YATES
Ken Yates, nascut a Londres, Ontario, ha anat incrementant de forma constant la seva reputació com un dels cantants i compositors més brillants del Canadà. Ha cridat l’atenció d’artistes com John Mayer i Passenger i el seu darrer llançament “Huntsville”, va guanyar recentment dos Premis de la Música Folk del Canadà com a compositor i artista emergent de l’any.

Organitza
Clipper’s Live S.L

abril 2019

3dimecres21:00