ROMEU I JULIETA DE PROKÓFIEV

VENDA PREFERENT
11/03/2021
VENDA GENERAL
15/03/2021

David Afkham ens endinsa en el món de la dansa amb Strauss, Txaikovski i Prokófiev

Strauss estrena El cavaller de la rosa l’any 1910, un títol en el qual torna a un llenguatge més diatònic en relació amb els títols anteriors (Salomé, 1905, i Elektra, 1909). Amb Le nozze di Figaro de Mozart al cap i homenatjant la Viena del segle xviii, Strauss escriu una òpera lluminosa i plena de gracilitat. Després de l’èxit de l’estrena es van fer tot tipus d’arranjaments, però no serà fins a l’any 1944 que Strauss autoritzi la versió més popular (i anònima —tot i que sembla que se li adjudica a Artur Rodzinski—) de la suite amb aquesta inflamada seqüència de danses amb els leitmotiv principals de cada personatge. 

Prokófiev, a partir de l’obra teatral de Shakespeare, va escriure el ballet que s’estrenaria al Teatre Kirov l’any 1940. A partir de la mateixa partitura va crear tres suites orquestrals amb una música de gran inspiració melòdica i varietat rítmica. Unes autèntiques joies que, d’altra banda, també són les obres més apreciades del compositor. 

El Teatre ha volgut demanar a David Afkham, titular de l’Orquesta Nacional de España, que mentre està immers en les funcions de Tannhäuser pugui oferir un programa simfònic. 

La sublimació de la dansa és el subjecte principal d’aquest concert; el món del gest i de les figures en moviment des de l’òptica de tres grans compositors. 

  • Durada total aproximada 1h 50m
    • Txaikovski 20m
    • Strauss 25m
    • Pausa 20m
    • Prokófiev 45m

maig 2021

16diumenge17:00Torn T

Informació d'interès

Programa

Primera part

P. I. Txaikovski
Fantasia Romeu i Julieta

R. Strauss
Suite de Der Rosenkavalier 

Segona part

S. Prokófiev
Suite Romeu i Julieta