LA CONSAGRACIÓ DE STRAVINSKI

  
VENDA PREFERENT
27/01/2021
VENDA GENERAL
03/02/2021

La proesa de Josep Pons d’interpretar, la mateixa nit, els tres grans ballets de Stravinski

Aquesta és l’experiència única de poder escoltar, en una sola nit, tres obres mestres de la literatura simfònica de tots els temps. Un dels trets que ens meravellen de la mítica companyia de dansa dels Ballets Russos va ser la transgressora i fructífera col·laboració amb compositors i artistes visuals de l’època. Així, Stravinski és una de les figures que, en relació amb Diàghilev, va descriure un canvi de paradigma. 

Entre el 1924 i el 1956, Stravinski va visitar Barcelona en sis ocasions i hi va oferir dotze concerts (dels quals deu es van celebrar al Gran Teatre del Liceu). En els dos concerts de l’any 1928, el mateix compositor dirigia sobre el nostre escenari aquestes tres obres repartides en dos concerts consecutius: L’ocell de foc (1910), Petruixka (1911) i La consagració de la primavera (1913). 

Josep Pons caminarà sobre l’escenari del Liceu per oferir aquesta proposta única. Un repte extraordinari on podrem sentir i gaudir aquestes obres revolucionàries: una festa musical insòlita a la ciutat plena de ritme, contrastos, modernitat sense parangó i lluïment de l’orquestra. En les mans de Josep Pons, aquestes escenes de ballet seran autèntics monuments sonors. Una música que ens prepara per a la glorificació de l’escollida per al sacrifici sense el qual la primavera mai més arribaria. Admetem, doncs, que el mestre Pons, en aquesta cerimònia atàvica de raptes i sacrificis pagans, fent ballar la donzella faci començar una nova estació. 

Amb el suport de: 

Amb la col·laboració de:


  • Durada total aproximada 2h 30m

Fitxa artística

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Direcció
Josep Pons

Memorial Pau Casals (Centenari de l’Orquestra Pau Casals)
Pau Casals és un referent de la música i un símbol de la pau. L’any 1896 va entrar a formar part de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Aquest any 2020 celebrem el centenari de l’Orquestra Pau Casals, que va ser dirigida en diferents ocasions per I. Stravinski al Liceu, interpretant per primera vegada moltes de les seves obres a Barcelona.

març 2021

5divendres20:00Torn C

Informació d'interès

Programa

I. Stravinski
L’ocell de foc
Petruixka
La consagració de la primavera