IL TROVATORE

  
VENDA PREFERENT
29/06/2020
VENDA GENERAL
06/07/2020
Per a la vostra comoditat i seguretat, recomanem comprar les entrades al web del Liceu o al telèfon 902 78 73 97, de dilluns a divendres de 10 a 18:30h.

 

El Liceu testimoni d'un esdeveniment històric: Dudamel per primer cop amb 'Il trovatore'

El mestre Gustavo Dudamel debuta al Gran Teatre del Liceu.

Leonora i Manrico, una parella que encarna la llibertat i l’idealisme, alhora està condemnada per la gelosia i l’amenaça del poder. El comte de Luna, punitiu i sàdic, té una debilitat obsessiva: Leonora; mentre la misteriosa i enigmàtica Azucena custodia un secret que els destruirà a tots. Amb les seves maquinacions, convertirà Leonora en una immortal heroïna condemnada al sacrifici. Els mecanismes del drama i una profunditat psicològica subratllada per una música radiant i expansiva que desborda imaginació converteixen Il trovatore en una de les cimeres del repertori. Sinceritat i puresa són els trets de Leonora, aquí presentada per Rachel Willis-Sørensen.

Yusif Eyvazov, Ludovic Tézier i Okka von der Damerau completen aquesta història d’amor i venjança a l’Aragó del segle XV, en la qual els personatges són víctimes de les visions patològiques de la gitana.

Un destacadíssim repartiment per a aquesta tragèdia, estrenada a Roma l’any 1853 (i el 1854 al Liceu), en la qual Verdi retrata el pes del passat i la impossibilitat de superar-lo. En l’era dels moviments antiracials contra la mort de George Floyd, la visió exòtica de les minories des de l’òptica del segle XIX ens serveix per denunciar els substrats i estereotips que han forjat la nostra mirada. Aquesta és la veritable vendetta de la història: sei vendicata, o madre!

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Durada total aproximada 2h 45m

  • Primer acte 28m
  • Segon acte 42m
  • Entreacte 30m
  • Tercer acte 22m
  • Quart acte 42m

Fitxa artística

Director musical
Gustavo Dudamel
Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu
Directora del Cor
Conxita Garcia

Repartiment

LeonoraRachel Willis-Sørensen
ManricoYusif Eyvazov
Comte de LunaLudovic Tézier
AzucenaOkka von der Damerau
FerrandoDmitry Belosselskiy
InesMercedes Gancedo
RuizNéstor Losán

Canvi al repartiment

  • La soprano Rachel Willis-Sørensen interpreta el rol de Leonora en subtitució d'Anna Netrebko, que s’ha vist obligada a cancel·lar les properes actuacions arran de la seva convalescència per Covid-19.

octubre 2020

1dijous20:00
4diumenge18:00