MITRIDATE RE DI PONTO

  
PRODUCCIÓ AJORNADA. PENDENT NOVA DATA.
Després de l’anunci de les noves mesures d’aturada social decretades pel Govern els propers 15 dies on s’inclou la suspensió de l’activitat del sector cultural, el Gran Teatre del Liceu es veu forçat a suspendre totes les activitats amb públic fins el 24 de novembre. Actualment treballem per reubicar en una nova data aquesta producció. Les dates s’anunciaran properament. 

Un excel·lent cast amb Marc Minkowski al capdavant per defensar una partitura del jove Mozart

El regne de Mitridate està assetjat per Roma, i els seus fills, Farnace i Sifare, estan tots dos enamorats d’Aspasia, la dona amb la qual planeja casar-se el mateix rei tirà, ofuscat amb la venjança. A mesura que l’amenaça romana avança, la família esclata fracturada per la por, la gelosia i la passió. Un jove Mozart, de només 14 anys, escriu la seva tercera òpera. 

El compositor exposa amb nuesa i subtilitat les obsessions, les febleses i les inseguretats del personatge central. En aquest combat íntim, Mitridate retrata amb cruesa les incerteses en la transmissió del poder, les relacions paternofilials, les rivalitats fraternals i l’indult: es pot perdonar un amant que t’abandona? Pots disculpar el pare que estava a punt d’assassinar-te? Tots aquests temes són abordats magistralment per un adolescent genial, que deixa per a la posteritat un darrer quintet on afloren les lliçons: venjança contra aquells que vulguin acabar amb la llibertat del món. Un finale on la realitat de la vida dels homes es mesura amb la mida dels seus propis ideals. 

Amb el suport de:

OPERA SERIA EN TRES ACTES
Llibret de Vittorio Amedeo Cigna-Santi, sobre Mithridate de Jean Racine i traduït a l’italià per Giuseppe Parini.
Estrena absoluta: 26/12/1770 al Teatro Regio Ducal de Milà.
Estrena a Barcelona: 11/03/1996, al Palau de la Música Catalana (temporada del Liceu) en versió de concert.
Última representació temporada Liceu: 14/03/1996.
Total de representacions al Liceu: 2.

  • Durada total aproximada 3h 30m

Fitxa artística

Direcció musical
Mark Minkowski
Les Musiciens du Louvre

Repartiment

MitridatePene Pati
AspasiaJulie Fuchs
SifareElsa Dreisig
FarnaceJakub Józef Orliński
IsmeneSarah Aristidou
MarzioJonathan Winell
ArbateAdriana Bignagni

novembre 2020

24dimarts20:00Torn AAjornada