int(200)

ELS ALTRES PELLÉAS

PACK 1 ENTRADA ÒPERA "PELLÉAS ET MÉLISANDE" I 1 ENTRADA CONCERT "ELS ALTRES PELLÉAS" PER 150€
Selecciona les teves localitats i el sistema aplicarà automàticament el preu combinat. Zones 2 a 4, totes les funcions. Compra tants packs com vulguis AQUÍ!

Josep Pons ens guiarà per les transformacions musicals de Pelléas

El fil conductor d’aquest programa és el drama poètic de 1892 Pelléas et Mélisande del poeta simbolista belga Maurice Maeterlinck (1862-1949). Aquest tràgic drama amorós va atreure creacions d’un nombre inusual de coetanis del poeta (Jean Sibelius, Claude Debussy, Gabriel Fauré i Arnold Schönberg). Inspirats pel text, van escriure una varietat d’obres diferents que van des dels poemes simfònics fins a l’òpera.

Schönberg escrivia el seu poema simfònic a la vegada que Debussy, l’any 1902, començava la composició de la seva òpera homònima sobre la peça teatral. Els personatges coneixeran un final similar als de Romeu i Julieta o Tristany i Isolda, però embolcallats dins una estètica simbolista, més suggerida que pronunciada. Les obres de Fauré i Sibelius, centrades en el mateix tema, són dels anys 1898 i 1905, respectivament.

La presència a la temporada del Pelléas de Debussy és l’oportunitat per a Josep Pons de revisar aquesta col·lecció de partitures. Especialista en la música d’aquesta Europa del 1900, Pons ens guiarà en l’exploració de les transformacions musicals sobre un mateix objecte literari.

PARADÍS: la utopia d’un amor que només serà després de la mort

  • Durada total aproximada 1h 20m (sense pausa)

Fitxa artística

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Direcció
Josep Pons

març 2022

7dilluns19:00Torn D

Programa de mà

T'oferim l'opció de descarregar-te el programa de mà de forma gratuïta i sense necessitat de registre previ.

DESCARREGAR

Informació d'interès

Programa

G. Fauré
Pelléas et Mélisande, op. 80  

J. Sibelius
Pelléas och Mélisande, op. 46  

A. Schönberg
Pelléas und Mélisande, op. 5