int(200)

ELS MADRIGALS DE MONTEVERDI I

Amb l'entrada al concert d'Els Madrigals de Monteverdi I es podrà accedir a la conferència prèvia Monteverdi: el naixement de l’individu i les seves passions al mateix Foyer a les 17h.

Els madrigals de Monteverdi com a exercicis de protoòpera

Els madrigals de Monteverdi, catàleg imprescindible dins la història de la música, representen la culminació d’un gènere, però en la seva evolució també encarnen el naixement d’un altre gènere nou: l’òpera. 

Agrupats en nou llibres i publicats entre el 1587 i el 1651, encetem el viatge per aquest corpus entès com un exercici de protoòpera i un teatre de les emocions. 

Comencem pel vuitè llibre, on l’estil ja ha evolucionat envers un llenguatge més audaç i ple de jocs harmònics innovadors. Editat amb el nom de Madrigali guerrieri et amorosi con alcuni opuscoli in genere rappresentativo, i amb una forma musical ja en declivi, Monteverdi presenta la col·lecció de madrigals més ambiciosa. 

Rinaldo Alessandrini, director, clavecinista i una autèntica autoritat en el compositor, serà el guia en els camins d’aquest fascinant i frondós univers ple de miniatures precioses. La paraula, la música, la declamació o l’estil concitato ens situaran davant de les primeres temptatives de representar les passions humanes mitjançant text i harmonia. Un compilació que agrupa el famós Lamento della ninfa.

PARADÍS: la llavor d’un nou gènere: l’òpera

  • Durada total aproximada 2h

Fitxa artística

Concerto Italiano
Director
Rinaldo Alessandrini

novembre 2021

7diumenge18:00

Programa de mà

T'oferim l'opció de descarregar-te el programa de mà de forma gratuïta i sense necessitat de registre previ.

DESCARREGAR

Informació d'interès

Programa

C. Monteverdi
Vuitè llibre de madrigals (part I)