LA NIT DE SANT JOAN

  
VENDA PREFERENT
01/09/21
VENDA GENERAL
06/09/21

El coreògraf i ballarí Antonio Ruz recrea la peça de Robert Gerhard

Soirées de Barcelone és la segona creació per a ballet de Robert Gerhard. Escrita entre el 1936 i el 1939, va ser un nou encàrrec del Colonel de Basil per als Ballets Russos de Montecarlo que no va arribar a estrenar-se mai per la dissolució de la companyia. Léonide Massine desitjava un “ballet català” basat en les danses i festes populars catalanes, i per això es va traslladar a Berga, per poder presenciar les festes de la revetlla de Sant Joan. El resultat va ser un ballet que inicialment es diria Els focs de Sant Joan, amb un guió de Ventura Gassol, però que va rebre el nom de Soirées de Barcelone amb la finalitat que l’origen de la peça fos més identificable.

Basat, doncs, en la nit màgica de la revetlla de Sant Joan, una dansa de torxes engendra l’erotisme de les parelles, que s’uneixen íntimament, i conclou amb la celebració d’un casament a l’alba

En els 50 anys del traspàs d’un dels compositors catalans més universals, presentem aquesta coproducció amb la Fundació Juan March signada pel coreògraf i ballarí Antonio Ruz. Una oportunitat per gaudir de la seva música en aquesta interpretació onírica i refrescant.

PARADÍS: la Catalunya somniada

  • Duranda total aproximada a determinar

Fitxa artística

Direcció i coreografia
Antonio Ruz
Piano en directe
Miguel Baselga
Vestuari
Rosa García Andujar
Il·luminació
Olga García
Producció
Paola Villegas i Gabriel Blanco (Spectare)
Dansa i col·laboració coreogràfica
Melania Olcina, Elia López, Carmen Fumero, Begoña Quiñones, Pau Aran Gimeno, Miguel Zomas i Samuel Deniz Falcón
Investigació i documentació
Mónica Tarré Pedreira

En coproducció amb:

 

octubre 2021

8divendres19:00
9dissabte17:00
9dissabte20:30
10diumenge17:00