OKUDA SAN MIGUEL

Vine a visitar la instal·lació a partir del 25 de setembre i de manera gratuïta el divendres 24 de setembre amb motiu de les festes de la Mercè!

Especial La Mercè

24 setembre d'11h a 20h 
INVITACIONS

Del 25 de setembre al 10 de novembre de 2021

COMPRA ARA

Públic general: 8€ 
Comunitat #LiceUnder35 i menors 16 anys: 5€

Visites de dilluns a diumenge a partir de les 11h. 


Conegut per les seves obres geomètriques i patrons de colors, l’artista irromp la Sala Miralls del Teatre amb una instal·lació que estableix un diàleg entre passat i futur en l’inici de la temporada del 175è aniversari del Liceu.

La proposta està configurada per 3 components principals: una estrella escultòrica al centre del Saló que porta com a nom "Kaos Star", els "Soulkeepers"(personatges màgics que contemplen l’obra) i la transformació de les butaques de l’espai. L’artista planteja aquests tres elements per convidar l'espectador a reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la creació contemporània.

El "Kaos Star", símbol recurrent en l'obra d’Okuda, a primera vista pot recordar a una estrella però és en realitat una rosa dels vents. Més enllà d'indicar els 4 punts cardinal, ens mostra, a través d'infinitat de braços asimètrics, la idea d'un món ple d'oportunitats i camins de seguir. “Un missatge de llibertat i de confiança en el nostre present per triar el nostre futur” assegura l’artista. Al voltant trobem a quatre "Soulkeepers" que la contemplen, uns ‘éssers màgics’ que l'artista incorpora a moltes de les seves creacions.

Segons Okuda, “els personatges serveixen per protegir l'essència i la funció de les mateixes i vetllen perquè el seu art connecti amb l'espectador”. La intervenció de les butaques amb patrons multicolors està plantejada perquè l'espectador pugui integrar-se en l'obra, sentir-se part d'ella i connectar amb el seu univers creatiu.

El públic que tingui entrada per veure un espectacle al Liceu del 22 de setembre fins al 10 de novembre podrà veure la instal·lació d’Okuda San Miguel de manera gratuïta, així com l’exposició a Foyer del reconegut fotògraf Manuel Outumuro, que estarà disponible fins al juliol. El Teatre també dona la possibilitat de visitar les mostra a tot el públic amb visites programades. Les entrades adquirides serviran per veure ambdues obres, a un preu de 8€ per al públic en general i 5€ pels membres registrats a la ‘Comunitat Under35’.