DE SCHEHERAZADE A YO, CARMEN

  
VENDA COMUNITAT
27/04/22 (15h)
VENDA GENERAL
27/04/22 (16h)

Comunitat #LiceUnder35

Preestrena exclusiva per a públic jove menor de 35 anys a 20€
Uneix-te a la Comunitat per gaudir d'accés prioritari a la compra d'entrades (15h)

UNEIX-TE

 

Dues dones parlant de dones

Aclamat internacionalment com un dels millors espectacles de flamenc contemporani, De Scheherazade a Yo, Carmen és un nou apropament a dues dones lliures: d’una banda, la cigarrera gitana popularitzada per Georges Bizet a partir de la novel·la de Mérimée i, de l’altra, la narradora de Les mil i una nits del sultà persa Shahriar, que vol continuar estant viva i el manté despert tota la nit per tal de prosseguir el relat i salvar-se.

María Pagés vol transcendir el clixé romàntic i despullar el mite per llegir ambdós personatges centrals com dues dones que caminen sense pors, intel·ligents, orgulloses de les seves identitats sexuals i despullades de convencionalismes i folklorismes. Dones lliures que expressen sense rubor i sense por els seus desitjos i les seves passions.

Amb la dramatúrgia d’El Arbi El Harti, Pagés s’alça amb força davant dels espectadors, nítida i contundent, per expressar la realitat que afronta, construeix i desenvolupa l’ànima femenina. Cerca ser la veu de totes les dones, sense subterfugis, sense por ni connotacions construïdes a partir de la mirada masculina. Una descodificació dels estereotips creats i mantinguts al llarg dels segles. Dues dones parlant de dones.

  • Durada total aproximada 1h 20m

Fitxa artística

Direcció
María Pagés i El Arbi El Harti
Dramatúrgia
El Arbi El Harti
Direcció musical, coreografia i vestuari
María Pagés
Composició musical
Rubén Levaniegos, Sergio Menem, David Moñiz i María Pagés
Il·luminació
Olga García
Coproducció
María Pagés i Gran Teatre del Liceu
En coproducció amb
Abu Dhabi Festival

maig 2022

26dijous19:00