Totes les noticies

'Un ballo in maschera', en directe i en HD als cinemes d'arreu del món

  • Les magnífiques veus de Piotr Beczala, Keri Alkema i Dolora Zajick i els espectaculars vestits de Christian Lacroix arribaran a 135 sales d’11 països, des d’Alemanya, Finlàndia o Itàlia fins als Estats Units.
  • El Gran Teatre del Liceu es consolida com una de les institucions pioneres en la difusió d’òpera en viu al cinema sota el paraigua del projecte Live in Cinemas

CONSULTA AQUÍ LA LLISTA DE CINEMES

Un ballo in maschera (© Antoni Bofill)

Barcelona, 18 d’octubre de 2017. La producció de l’òpera de Verdi Un ballo in maschera dirigida per Vincent Boussard arriba el proper 24 d’octubre a 135 sales d’arreu del món gràcies a la cinquena col·laboració de la distribuïdora Rising Alternative i el programa Live in Cinemas amb el Gran Teatre del Liceu, que consolida any rere any el seu projecte audiovisual a nivell internacional i contribueix a la difusió de l’òpera a nous públics i ciutats amb poca programació d’aquest gènere. 

Un repartiment de luxe encapçalat pel tenor polonès Piotr Beczala, la soprano Keri Alkema i la mezzosoprano Dolora Zajick arribarà a 69 sales de tot Espanya, reforçant l’aposta del Liceu de dur l’òpera en viu a ciutats de tot el territori com Oviedo, Málaga, Madrid, Sevilla, Valencia, Zaragoza, etc. Unes xifres que també mantenen la presència internacional, arribant a països com Alemanya (2 sales), Andorra, Dinamarca (8 sales),  Estats Units (6 sales), Estònia, Finlàndia (22 sales), Holanda (2 sales), Irlanda (7 sales), Itàlia (10 sales), Regne Unit (7 sales) i República Txeca.

Dolora Zajick i Piotr Beczala (© A. Bofill)

21 sales de Catalunya de 13 ciutats estan implicades en aquest projecte puntal del Liceu que es va iniciar la temporada 2015/16 amb la retransmissió de Lucia di Lammermoor (23 de desembre de 2015) i va continuar amb I Capuleti e i Montecchi (1 de juny de 2016), Macbeth (20 d’octubre de 2016) i Rigoletto (6 d’abril de 2017). En aquesta ocasió, Amposta, Arenys de Mar, Barcelona, Figueres, La Seu d’Urgell, Lleida, Mataró, Olesa de Montserrat, Sant Cugat, Ribes de Freser, Ripollet, Terrassa i Valls són les ciutats que emetran l’òpera de Verdi enriquint simultàniament el projecte de territori que el Liceu va iniciar fa 2 anys.

La gravació d’Un ballo in maschera és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus i es realitzarà amb 7 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre: 6 a platea i 1 al 3r pis. El Liceu treballa per millorar la qualitat de la gravació adaptant-se a les últimes tecnologies i a nous models de càmeres que ofereixen la possibilitat d’experiències com aquesta. Una experiència de la qual es podrà gaudir gràcies a les retransmissions de Mezzo.

Piotr Beczala i Elena Sancho Pereg (© A. Bofill)

El Gran Teatre del Liceu és una de les institucions pioneres a nivell mundial en la difusió de l’òpera en viu als cinemes, una activitat que va començar l’any 2001 amb la retransmissió de La traviata a tota la xarxa de sales Cinesa, operador també pioner i actualment molt actiu en el camp dels continguts alternatius. Vuit anys després, el 2009, el Liceu va firmar un acord amb Rising Alternative, el major distribuïdor mundial d’òpera en circuits alternatius i que compta amb més de 2.700 cinemes afiliats en tot el món i manté acords amb institucions i festivals d’arreu. El projecte audiovisual del Liceu es va recuperar fa dos anys amb l’òpera Norma després de tancar l’acord de cessió de drets audiovisuals amb el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre durant 10 anys.  

CONSULTA AQUÍ LA LLISTA DE CINEMES