Mesures i protocols COVID-19

El Liceu, un espai segur 

Treballem per fer del Liceu un espai segur, on gaudir de les arts amb totes les garanties, complint escrupolosament amb la normativa sanitària establerta per les autoritats del país.

El Liceu, com la resta d'equipaments culturals, ha de seguir la normativa marcada pel PROCICAT, la qual s'actualitza segons l'evolució de la situació sanitària. Per donar compliment a aquesta normativa, hem hagut de reduir l'aforament del Liceu (actualment es permet el 50% d'ocupació de la Sala, però a partir del 24 de maig serà del 70%) i reubicar els abonats de butaca fixa del Teatre, en els propers espectacles i fins que la normativa canviï, per garantir la distància de seguretat obligatòria entre espectadors.

Mesures per fer del Liceu un espai segur

1. Durant la vostra visita al Teatre i pel benestar de tothom us demanem que seguiu aquestes senzilles mesures:

Recorda portar mascareta
Respecta distància de seguretat
i evita contacte físic
Fes ús dels dispensadors de gel
Evita l'ús dels ascensors

Dins del Teatre, seguiu les instruccions del personal de Prevenció i Salut, així com les indicacions de la senyalística. 

En acabar la funció, quedeu-vos asseguts a la vostra butaca i espereu que el personal de Prevenció i Salut us indiqui com i quan heu de sortir de la Sala.

2. Aquests són els principals punts del protocol de seguretat implantat al Teatre:

Inhabilitació de butaques.
Aforament limitat
Entrada i sortida esglaonada
Zona termo-vigilada
Desinfecció i ventilació
diària de l'edifici

3. Hem de modificar alguns aspectes dels serveis habituals del Teatre per donar compliment al deure de protecció per prevenir la COVID-19:

  • Les sessions informatives prèvies es faran a la Sala (i no pas al Foyer), 45 minuts abans de l'inici de la funció.
  • El servei de guarda-roba no estarà disponible fins que la normativa vigent ho permeti.
  • El servei de restauració estarà disponible durant l'entreacte amb un nou funcionament. En breu us informarem de tots els detalls.
  • Durant l’entreacte (30 minuts) es realitzarà el canvi d’escena amb el teló obert i podreu romandre a la Sala per veure'l. 
  • Els programes de mà i fulls de repartiment en paper no estaran disponibles per evitar contagis amb objectes, però es podran descarregar en format digital fent servir els codis QR que trobareu davant de les vostres butaques, o bé a la nostra web.

4. Horaris d'accés
Degut a les mesures sanitàries establertes i per tal d'evitar aglomeracions a l'accés al Teatre, establim uns horaris recomanats d'entrada a la sala segons la ubicació de la teva butaca. Els pots consultar AQUÍ

Us agraïm anticipadament la vostra comprensió i suport, que ens permetrà poder aixecar el teló una temporada més al nostre Liceu.

 

Dubtes i aclariments

Necessites algun aclariment o tens algun dubte relacionat amb les mesures i protocols COVID19 al Gran Teatre del Liceu? Escriu-nos a info@liceubarcelona.cat i et respondrem.

A CONTINUACIÓ US OFERIM ELS DUBTES QUE ENS HAN FET ARRIBAR ELS ESPECTADORS:

Com i amb quina antelació s’assabentaran els abonats d'on hauran d’asseure’s després de ser reubicats?

Aproximadament entre 20-15 dies abans de la funció rebran una trucada del nostre servei d’atenció a l’abonat on els informaran de la nova ubicació i resoldran tots els dubtes. La nova localitat estarà disponible a la seva zona personal i també la rebran per correu electrònic. El carnet d’abonat no serà vàlid per accedir a la funció.

Hi haurà horaris d'entrada esglaonats segons la zona?

Sí. Hi ha una franja horària d’accés segons la zona del Teatre on tinguin l’entrada. L’horari recomanat d’accés al Teatre es troba imprès a l’entrada adquirida.

Podré accedir al Teatre si vinc en una altra franja horària de l’adjudicada?

Tot i que per garantir la seguretat de tot el públic recomanem respectar l’horari assignat, els assistents que arribin en una franja que no és la seva, podran accedir al Teatre.

Com serà l’ús dels serveis?

L’aforament dels lavabos estarà reduït al 50%. A part de poder fer-ne ús a l’entreacte, i per evitar les aglomeracions, durant tot l’espectacle es permetrà als assistents aixecar-se per anar al bany. A la tornada les persones hauran d’ocupar un dels llocs habilitats per a les persones que arriben tard o van al bany, al fons i als laterals de sala.

L'Orquestra ocuparà part de la platea com hem vist en algun teatre d'Europa?

No. La disposició de l’Orquestra i els protocols de seguretat establerts, permeten a l’Orquestra romandre al fossat.

Quina disponibilitat quedarà a la Sala un cop finalitzada la reubicació dels abonats?

Cadascun dels torns d’abonament té un percentatge diferent d’ocupació. Un cop finalitzada la reubicació dels abonats, la venda de localitats s’obrirà si el percentatge d’ocupació autoritzat per la normativa vigent ho permet. Cada fitxa té la data prevista de venta d’entrades al públic general, que només s’activarà en el cas que en quedin de disponibles.

Hi haurà servei de restauració?

La normativa vigent inhabilita l’ús del servei de restauració i per tant el bar romandrà tancat fins que la normativa ho permeti.

Hi haurà mobilitat permesa per tot el Teatre?

Sí, tot i que és preferible reduir al màxim la mobilitat dins Teatre, la senyalització que s’ha col·locat permet desplaçaments segurs i caldrà seguir-la en tot moment.

Encara es podrà anar a la sortida d'artistes acabada la representació?

Estan prohibides les aglomeracions i també les reunions de més de 6 persones a la ciutat de Barcelona, per tant, el Liceu recomana que els espectadors no esperin els artistes un cop acabada la representació per evitar situacions de risc.

Per on es faran les entrades i sortides al Teatre?

L’accés al Teatre serà majoritàriament per La Rambla. L’entrada del carrer Sant Pau estarà habilitada únicament per a grups grans de cadires de rodes i casos puntuals. En cas que es produïssin taps i aglomeracions a l’accés principal, i a petició del departament de seguretat, també s’obriria l’accés per a tot el públic.

Localitats adquirides pel públic Under35

Es podran adquirir pels canals habituals (web o Taquilla). La novetat d’enguany és que les entrades adquirides al web no caldrà recollir-les a l’accés del Teatre. Es podran imprimir o bé descarregar-les al mòbil. A l’accés al Teatre es demanarà l’acreditació corresponent.

Com s’informarà als espectadors de la venda de localitats disponibles?

El Liceu utilitzarà els canals de comunicació habituals: web, correu electrònic i xarxes socials. També estem disponibles al servei d’atenció a l’espectador al telèfon 902 787 397 de dilluns a divendres de 10h a 18:30h o bé a info@liceubarcelona.cat.

L'Òpera de Viena va demanar al públic que "limités" el seu entusiasme a l'hora d'aplaudir, sobretot pel que fa a cridar "bravo". Es pensa fer una cosa semblant al Liceu?

Des del Liceu no tenim un protocol específic per aquesta qüestió, però es recomana evitar qualsevol acció que, en el marc de les mesures sanitàries establertes, pugui posar en risc a la resta d’assistents.

Hi haurà servei de guarda-roba?

La normativa vigent inhabilita l’ús del guarda-roba i per tant el servei romandrà tancat fins que la normativa ho permeti.

Que passa quan es compra una entrada individual i la localitat del costat l’adquireix una altra persona?

Tota entrada individual sempre tindrà una butaca buida a banda i banda per mantenir, així, el protocol establert pel Teatre.

Hi haurà sessió informativa prèvia?

La conferència prèvia tindrà lloc a dins de la Sala principal -no al Foyer, com habitualment- 45 minuts abans de l’inici de la funció. Totes les persones que vulguin assistir-hi, podran accedir al Teatre, independentment de la seva franja horària d’accés.