All the news

L'Orquestra del Liceu tocarà per la pau i els drets humans a la seu de l'ONU a Ginebra

  • El concert, dirigit per Josep Pons, està organitzat des de fa quatre anys per la Fundació Onuart i produït per Mediapro que el retransmet internacionalment
  • El vincle entre les Nacions Unides i el Liceu s’origina amb el mestre Pau Casals, violoncel·lista del Teatre i compositor de l’himne de l’ONU com a símbol universal de Pau

(© A. Bofill)

Barcelona, 26 de setembre de 2017. L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i el seu director titular Josep Pons protagonitzaran el proper 9 de desembre el Concert per la Pau i els Drets Humans organitzat per la Fundació Onuart i produït per Mediapro, que el retransmet internacionalment des de la seu de les Nacions Unides. L’esdeveniment, que se celebra per quart any consecutiu, es realitzarà a la Sala de Drets Humans de la ONU presidida per la gran cúpula de Miquel Barceló, concebuda com una metàfora del que representen les Nacions Unides.

La relació que dóna lloc a aquest encontre és el vincle entre el Liceu, el mestre Pau Casals i les Nacions Unides. Casals, violoncel·lista del Gran Teatre amb 20 anys, és el compositor de l’himne de les Nacions Unides, estrenat el 24 d’octubre del 1971, al mateix temps que l’ONU li entrega la Medalla de la Pau. És per això que l’Orquestra del Teatre sent especial honor en formar part d’aquest concret, que amb més motiu que mai, vol reivindicar la Pau entre els pobles i homenatjar, especialment, a les víctimes dels recents atemptats terroristes a Europa, sense oblidar els de Barcelona i Cambrils.  

(© A. Bofill)

El Liceu va encetar fa 4 anys el Pla Musical – vinculat al Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017-amb els eixos de recuperació, entre d’altres, de l’Orquestra. Amb el lideratge de Josep Pons, la que és la primera Orquestra creada a l’Estat Espanyol, està en un procés clar de consolidació i ha tornat a brillar amb recents produccions com Elektra o Götterdämmerung, ratificant així la seva millora.

Des del 2014 que aquest concert pren rellevància a nivell internacional per reivindicar els drets humans a nivell mundial. Els dos últims anys Daniel Barenboim ha dirigit la West-Eastern Divan Orchestra sota la cúpula de Miquel Barceló a la seu de la ONU a Ginebra. Juan Diego Flórez i Pretty Yende també van protagonitzar el concert que va iniciar aquesta iniciativa el 2014,  amb la Harmonia Symphony Orchestra dirigida per Pablo Mielgo.