• Aquest projecte es desenvolupa en el marc d'un conveni de col·laboració entre Aena i la Fundació del Gran Teatre del Liceu.
  • Els passatgers de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat han pogut gaudir de la representació en directe de cinc conegudes àries del repertori operístic.

Barcelona, 26 de març de 2019. Aena i el Liceu acosten la música i la cultura als usuaris dels aeroports a través del projecte “Aena amb la música”, inclòs en el nou Pla Estratègic de Responsabilitat Corporativa del gestor aeroportuari. Aquesta proposta es basa en dos pilars fonamentals: d'una banda, el conveni marc de col·laboració en els aeroports entre Aena i la Fundació del Gran Teatre del Liceu, i, per una altra, el pla de concerts en els aeroports de la seva xarxa.

L'acte de presentació del conveni, amb el qual Aena es converteix en nou mecenes de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i patrocinador del 20è aniversari de la reobertura del teatre, ha tingut lloc aquest matí en el Sky Centre, dins de la zona d'embarcament de la Terminal 1 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat amb un recital en directe. Tres cantants del repartiment de l'òpera “La Gioconda”, que s'estrena el pròxim 1 d'abril al Gran Teatre del Liceu, han ofert als passatgers cinc cèlebres àries del repertori operístic. El recital ha comptat amb les magnífiques veus de la soprano Anna Pirozzi, la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze i el baríton Luis Cansino, que han interpretat peces de les òperes Carmen, Falstaff, Tosca i La Gioconda.

A més d'aquest recital en l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, durant l'any 2019 es duran a terme altres concerts i accions musicals que visitaran també els Aeroports de Girona-Costa Brava i Reus.
El foment de la música als aeroports serà només una de les moltes accions derivades d'aquest conveni, entre les quals també destaca la creació d'una aula social amb la finalitat de desenvolupar habilitats de persones amb discapacitat cognitiva. El marc de conveni de col·laboració inclourà, a més, nombroses accions d'intercanvi i foment de la música que garantiran visites, accés als assajos oberts i tancats, cessió d'espais o promocions per als empleats d'Aena.


 

El projecte social i educatiu del Liceu
És fonamental que l'òpera, l'art que incorpora totes les arts, també estigui al servei de l'educació. Per aquest motiu, la missió de la Fundació del Gran Teatre del Liceu és desenvolupar projectes participatius que millorin la vida de les persones o aportin altres formes de pensar, connectar, crear, etc. Les iniciatives empreses avui amb la col·laboració d'Aena arriben per a reforçar aquests valors definitoris del Liceu i per a continuar construint dos dels seus pilars: el projecte social i el pedagògic.