FROM PAIN TO HOPE

Una cerimònia universal que connectarà natura, espiritualitat, art i consciència

Televisió de Catalunya realitzarà i emetrà el concert el diumenge 27 de setembre a les 10.10 a TV3.

Un temple d’espiritualitat enclavat en un espai natural protegit com Montserrat i un temple d’art i música com el Liceu s’han volgut trobar per donar sentit al complicat moment actual. Dues formes diferents d’arribar a l’ànima que volen convertir en quelcom positiu tot el dolor, la frustració i les incerteses viscudes durant aquests mesos.

El concert està dirigit per Josep Pons i que compta amb les veus de la soprano Nadine Sierra, la mezzosoprano Elina Garanca, el tenor Xabier Anduaga, el baix Tareq Nazmi, l’Escolania de Montserrat, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

Aquest acte de reflexió i gratitud vol adreçar-se a tothom sigui quina sigui la seva postura espiritual. És per aquest motiu que serà un llenguatge tan universal i potent com l’art, i més específicament música, el que vehiculi la cerimònia i ajudi a sobreposar-se al trauma. I ho farà amb la transició des de les llàgrimes del Rèquiem de Mozart a la confiança en l’home del darrer moviment de la Novena Simfonia de Beethoven, una expressió d’aquest camí del dolor a l’esperança.

Dos dels artistes més rellevants del segle XX també han volgut formar part d’aquesta cerimònia. D’una banda, l’atri de la Basílica serà el llenç per a dues peces, Melina i Darrow, d’un dels artistes més inqüestionables i que més ha treballat l’espiritualitat de forma visual, Bill Viola. I de l’altra, la peça que obrirà el concert serà l’estrena de l’adaptació de Virgencita d’un dels més importants compositors del nostre temps, Arvo Pärt. Dues col·laboracions que ajudaran a transmetre aquest missatge rehabilitador i transformador i a establir un diàleg entre les arts com a pretext per reflectir el rol que juga l’art en la societat i en el món.

September 2020

20Sunday21:00

Information of Interest

Programa

Arvo Pärt (1935)
Virgencita (estrena de l’adaptació)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791)
Rèquiem en Re menor, KV 626

I. Introitus: Requiem aeternam
II. Kyrie
III. Sequentia
   Dies irae
   Tuba mirum
   Rex tremendae
   Recordare
   Confutatis
   Lacrimosa
IV. Offertorium:
   Domine JesU
   Hostias
V. Sanctus
VI. Benedictus
VII. Agnus Dei
VIII. Communio: Lux aeterna

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)
Simfonia núm. 9 en Re menor, op. 125 “Coral”: IV. Finale. Presto

 

FRAGMENT JOAN MARGARIT

Una no sap, de jove, que cap lloc
no és el lloc on podrá restar per sempre.
També s’estranya quan no arriba mai
aquell o aquella en qui trovar descans.
Una ignora, de jove, que els principis
no tenen res a veure amb els finals.

“Principis i finals”, Els motius del llop, 1993