All the news

El Liceu obté el certificat de 'Global Safe Site' de Bureau Veritas

Barcelona, 7 d’octubre de 2020. El Gran Teatre del Liceu ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, que valida la correcta implementació de les mesures de seguretat i prevenció front la COVID-19. Aquesta certificació demostra l’òptim funcionament del protocol que el Liceu ha dut a terme amb la finalitat de donar compliment a la normativa de les autoritats sanitàries, així com d’augmentar la sensació de seguretat de l‘espectador en tot moment, des de que accedeix al recinte fins que ocupa la seva butaca per a gaudir plenament de l’experiència operística.

Bureau Veritas, empresa líder en inspecció, certificació i assajos, ha realitzat una exhaustiva auditoria que ha culminat amb la certificació dels protocols preventius del Liceu front el coronavirus. L’auditoria, realitzada per Bureau Veritas com a tercera part independent, ha verificat les mesures implementades pel Teatre, des del control de l’aforament fins a la correcta aplicació de les normatives de prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

El Liceu, un espai segur

El protocol de mesures del Gran Teatre del Liceu té com a objectiu no només complir amb la normativa establerta per les autoritats competents, sinó també analitzar i treballar en totes aquelles mesures extraordinàries que ajudin a augmentar la sensació de seguretat en els espectadores. Aquest protocol inclou des de l’ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic, fins al control de temperatura en els accessos, la desinfecció constant dels espais, la renovació permanent de l’aire, la inhabilitació del guarda-roba, i l’ús del formato digital per als programes de mà. Quant als fluxos de gent i amb la intenció d’evitar aglomeracions que puguin posar en risc als espectadores, s’habiliten accessos sectoritzats i separats per franges horàries, es reforça la senyalística de tot el recinte per a facilitar la mobilitat, es redueix al 50% l’ús dels lavabos i es limita l’ús dels ascensors. Per a evitar el moviment del públic durant els entreactes, els canvis d’escenografia es fan a teló obert, un fet únic que a més permetrà al públic descobrir com funciona la maquinària escènica del Liceu. El servei de restauració també s’adapta, es redueix l’oferta i només es pot accedir fent una reserva prèvia a l’accés del Teatre.

Aquesta certificació demostra el treball ben fet en favor de la seguretat de tothom. No obstant, el Gran Teatre del Liceu no abaixa la guàrdia i segueix treballant per mantenir i garantir aquesta seguretat amb un nou pla d’aforament, que ha decidit modificar a partir de Don Giovanni, estabilitzant el seu aforament màxim al 50% amb butaques alternes i sempre individuals, i reforçant no només el compliment de les mesures, sinó també la sensació constant de seguretat per part de l’espectador. Per al Liceu és important poder estabilitzar el seu aforament i donar continuïtat a la temporada amb un procés segur i prudent per poder gaudir d’una #CulturaSegura.

© Antoni Bofill

Global Safe Site de Bureau Veritas

Global Safe Site és una certificació pròpia de Bureau Veritas, que forma part de la iniciativa "Reinicia el teu negoci amb BV", promoguda a nivell internacional per refermar el compliment dels nous plans de seguretat derivats per la pandèmia del COVID-19 en organitzacions de totes les mides i sectors. Bureau Veritas es líder mundial en proves d’inspecció, certificació i assajos. El grup, creat el 1828, disposa de prop de 78.000 empleats i una xarxa internacional de més de 1.500 oficines i laboratoris. Bureau Veritas ajuda els seus clientes a millorar la seva activitat a través de serveis i solucions innovadores, amb la missió de garantir que els seus actius, productes, infraestructures i processos compleixin amb els estàndards i les regulacions de qualitat, salut i seguretat, protecció ambiental i responsabilitat social. Bureau Veritas cotitza a la borsa Euronext París i pertany a l’índex CAC Next 20. 

© Antoni Bofill