Barcelona, 7 d’octubre de 2020. El Gran Teatre del Liceu ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, que valida la correcta implementació de les mesures de seguretat i prevenció front la COVID-19. Aquesta certificació demostra l’òptim funcionament del protocol que el Liceu ha dut a terme amb la finalitat de donar compliment a la normativa de les autoritats sanitàries, així com d’augmentar la sensació de seguretat de l‘espectador en tot moment, des de que accedeix al recinte fins que ocupa la seva butaca per a gaudir plenament de l’experiència operística.

Bureau Veritas, empresa líder en inspecció, certificació i assajos, ha realitzat una exhaustiva auditoria que ha culminat amb la certificació dels protocols preventius del Liceu front el coronavirus. L’auditoria, realitzada per Bureau Veritas com a tercera part independent, ha verificat les mesures implementades pel Teatre, des del control de l’aforament fins a la correcta aplicació de les normatives de prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

El Liceu, un espai segur

El protocol de mesures del Gran Teatre del Liceu té com a objectiu no només complir amb la normativa establerta per les autoritats competents, sinó també analitzar i treballar en totes aquelles mesures extraordinàries que ajudin a augmentar la sensació de seguretat en els espectadores. Aquest protocol inclou des de l’ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic, fins al control de temperatura en els accessos, la desinfecció constant dels espais, la renovació permanent de l’aire, la inhabilitació del guarda-roba, i l’ús del formato digital per als programes de mà. Quant als fluxos de gent i amb la intenció d’evitar aglomeracions que puguin posar en risc als espectadores, s’habiliten accessos sectoritzats i separats per franges horàries, es reforça la senyalística de tot el recinte per a facilitar la mobilitat, es redueix al 50% l’ús dels lavabos i es limita l’ús dels ascensors. Per a evitar el moviment del públic durant els entreactes, els canvis d’escenografia es fan a teló obert, un fet únic que a més permetrà al públic descobrir com funciona la maquinària escènica del Liceu. El servei de restauració també s’adapta, es redueix l’oferta i només es pot accedir fent una reserva prèvia a l’accés del Teatre.

Aquesta certificació demostra el treball ben fet en favor de la seguretat de tothom. No obstant, el Gran Teatre del Liceu no abaixa la guàrdia i segueix treballant per mantenir i garantir aquesta seguretat amb un nou pla d’aforament, que ha decidit modificar a partir de Don Giovanni, estabilitzant el seu aforament màxim al 50% amb butaques alternes i sempre individuals, i reforçant no només el compliment de les mesures, sinó també la sensació constant de seguretat per part de l’espectador. Per al Liceu és important poder estabilitzar el seu aforament i donar continuïtat a la temporada amb un procés segur i prudent per poder gaudir d’una #CulturaSegura.

[[{"fid":"17266","view_mode":"gran","fields":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"© Antoni Bofill"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"© Antoni Bofill"}},"attributes":{"alt":"© Antoni Bofill","class":"media-element file-gran","data-delta":"1"}}]]

Global Safe Site de Bureau Veritas

Global Safe Site és una certificació pròpia de Bureau Veritas, que forma part de la iniciativa "Reinicia el teu negoci amb BV", promoguda a nivell internacional per refermar el compliment dels nous plans de seguretat derivats per la pandèmia del COVID-19 en organitzacions de totes les mides i sectors. Bureau Veritas es líder mundial en proves d’inspecció, certificació i assajos. El grup, creat el 1828, disposa de prop de 78.000 empleats i una xarxa internacional de més de 1.500 oficines i laboratoris. Bureau Veritas ajuda els seus clientes a millorar la seva activitat a través de serveis i solucions innovadores, amb la missió de garantir que els seus actius, productes, infraestructures i processos compleixin amb els estàndards i les regulacions de qualitat, salut i seguretat, protecció ambiental i responsabilitat social. Bureau Veritas cotitza a la borsa Euronext París i pertany a l’índex CAC Next 20. 

[[{"fid":"17267","view_mode":"gran","fields":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"© Antoni Bofill"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"© Antoni Bofill"}},"attributes":{"alt":"© Antoni Bofill","class":"media-element file-gran","data-delta":"2"}}]]