All the news

El Liceu retransmetrà 'La traviata' finalment en diferit el maig 2021

  • Degut a les restriccions actuals de la pandèmia, el directe de l’òpera previst pel dia 28 de desembre en cinemes nacionals i internacionals ha quedat cancel·lat
  • L’enregistrament de la funció es mantindrà aquell mateix dia i serà reprogramat en diferit el maig 2021
  • La soprano Kristina Mkhitaryan substituirà Pretty Yende en aquesta representació, que ha hagut de cancel·lar per canvis d’última hora a la seva agenda
  • El Gran Teatre del Liceu renova el conveni de col·laboració amb Hispasat per al projecte audiovisual de cara al directe de cinemes del 19 de juliol amb Lucia di Lammermoor i 2 de juliol amb La bohème amb Liceu a la Fresca

Barcelona, 23 de desembre de 2020. La reobertura del Gran Teatre del Liceu el passat 14 de desembre ha permès que el mateix Teatre pugui efectuar el primer enregistrament de la programació de cinemes de la temporada. El format previst originalment, un directe el dia 28 de desembre a les 18:45h a cinemes de l’Estat Espanyol i d’àmbit internacional, ha quedat suspès a causa de les mesures de contenció de la COVID-19 a tot el món i el tancament de sales de cinema que afecta directament a la difusió del directe. El Gran Teatre del Liceu, conjuntament amb el distribuïdor de cinemes Versión Digital, han acordat reprogramar en diferit aquest enregistrament que es podrà veure a la gran pantalla a la primavera del 2021.

Kristina Mkhitaryan serà la Violetta d’aquest enregistrament, després de que Pretty Yende hagi modificat les seves dates degut a un canvi d’última hora en la seva agenda. D’aquesta manera, el repartiment que es podrà veure internacionalment amb aquesta gravació serà Dimitry Korchak com a Alfredo Germont i Giovanni Meoni com a Grigorio Germont, tots sota la batuta de la mestra Speranza ScapucciMezzo i Les Films Jack Fébus coprodueixen amb el Liceu aquesta emissió que preveu un dispositiu de vuit càmeres, sis a platea, una al fossat i una a amfiteatre. La primera vegada que es podrà veure aquesta gravació serà al canal internacional Mezzo el mateix 31 de desembre.

El projecte Audiovisual del Gran Teatre del Liceu és un eix bàsic enfocat al foment i a la promoció de la cultura operística, i pilar indispensable pel futur de la institució, i és per aquest motiu que la setmana passada el Teatre va renovar el seu conveni amb  HISPASAT, l’operador de satèl·lit de telecomunicacions. Un conveni de col·laboració que està vigent des del desembre del 2018 i que es renova periòdicament per les retransmissions en directe i per satèl·lit de tres òperes al llarg de cada temporada, tant en l’àmbit nacional com internacional. De moment, per a aquesta primera ocasió no serà possible l’ús d’aquesta tecnologia però el Teatre confia reprendre les retransmissions en directe en un futur proper amb la retransmissió del Liceu a la Fresca amb La bohème el 2 de juliol i amb Lucia di Lammermoor el 19 de juliol, que és el segon títol previst per a la gran pantalla. 

El Liceu és un dels teatres pioners a escala mundial en la difusió d’òpera en viu als cinemes. Des de la primera retransmissió de La traviata el 2001, centenars de sales d’arreu del món han pogut gaudir de las millors produccions del moment: Lucia di Lammermoor (desembre del 2015), I Capuleti e i Montecchi (juny del 2016), Macbeth (octubre del 2016), Rigoletto (abril del 2017), Un ballo in maschera (octubre del 2017), Roméo et Juliette (febrer del 2018), L’italiana in Algeri (desembre del 2018), La Gioconda (abril del 2019),  Doña Francisquita (novembre del 2019) i Aida (gener del 2020).

Versión Digital és distribuïdora exclusiva a Espanya de The Royal Opera House de Londres i treballa amb centres com el Teatro Real de Madrid, el Teatro de la Zarzuela, el Museu del Prado o la Fundació Gala-Dalí, entre d'altres. Ofereix les temporades d'òpera i ballet dels principals teatres del món en cinemes, a més de concerts de rock de bandes mítiques i actuals documentals, musicals, concerts, obres de teatre, així com recitals i gales d'òpera i sarsuela. Està present, a més de 200 sales nacionals, en els principals mercats internacionals de cinema i televisió (CinemaCon, CineEurope, MipCom, MIPTV, EFM, Avant Prèmiere) buscant grans històries perquè el públic s'enamori, ja sigui a través de la pantalla gran o del seu dispositiu mòbil.