All the news

El Liceu expressa el seu condol per la mort de Joan Margarit

Barcelona, 16 de febrer de 2021. El Gran Teatre del Liceu vol expressar el seu condol per la mort de l’arquitecte i poeta Joan Margarit, autor d’una extensa i reconeguda obra que el situen entre els poetes més valorats per la crítica i els lectors. Els premis més importants que li han estat concedits són el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya (2008), Premio Nacional de Poesía (2008), Premio Iberoamericano de Poesía Pablo Neruda (2017), Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana (2019) i Premio Cervantes (2019).

Margarit mantenia una estreta vinculació amb el Liceu, on era l’actual poeta resident de la temporada 2020-21 del Teatre. El director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, ha manifestat que “durant aquest camí ha estat un amic entranyable, honest i generós”.

“Amb una gran saviesa popular va saber teixir una catàleg importantíssim que prenia com a eixos centrals la Joana, les vicissituds del camí matrimonial, la duresa de la postguerra i la música (el jazz). Observador i narrador a parts iguals, ens llega preuades lliçons per a la vida”, ha afegit.