All the news

Cap a un paradís de les Arts i el Pensament

Barcelona, 12 de maig 2021. El projecte artístic de Víctor Garcia de Gomar, iniciat amb la seva arribada al Teatre el 2019, aposta per fer del Liceu un Centre de les Arts on el subjecte principal sigui l’òpera, però en el qual també conflueixin altres disciplines com les arts visuals, l’antropologia, la filosofia, la poesia, la ciència, la tecnologia, entre d’altres. En una societat líquida i plena de factors canviants, el Teatre vol ser una fàbrica de preguntes on l’interrogant sigui el símbol permanent. L’òpera vista com un manual per a la vida, i el Liceu, una acadèmia d'emocions i passions humanes.

Una de les propostes més destacades d’aquest projecte de la temporada 2021/22 és l’acció artística que Antonio López realitzarà a l’antic centre penitenciari La Model. El pintor, escultor i gravador de Tomelloso, ha estat convidat pel Liceu a participar en la que representa la seva primera proposta escènica. L’artista, amb uns codis molt personals, retrata el seu propi paradís: pas del temps, l’ésser humà i el seu entorn, les natures mortes, la infància... des dels seus inicis. En el món ple de ferides que planteja el Winterreise, Antonio López posarà en diàleg la seva obra amb la música de Schubert. Considerat el testament espiritual del compositor, és un dels cicles de lieder més importants de la història de la música i un autèntic Everest per als seus intèrprets.

En aquesta mateixa línia, el Liceu organitzarà cicles de conferències i converses amb grans pensadors com Ramón Andrés, Anne Carson o Carlos Calderón, entre altres, exposicions de reconeguts artistes com el propi William Kentridge, Manuel Outumuro (reconegut fotògraf que ha realitzat les fotografies promocionals de les òperes d’enguany) o l’artista Okuda San Miguel, que ens transporta al paradís de l’art urbà. El Teatre també programa sessions d’audicions comentades a càrrec de Víctor Garcia de Gomar i Pol Avinyó. Unes altres veus per amplificar el gaudi i aprofundir en el concepte de paradís.