• 'El llac dels cignes', 'La bohème', 'Lucia di Lammermoor' i 'My Fair Lady' podran comptar amb un aforament màxim del 70%, assegurant que es manté la distància de seguretat d’una butaca entre els grups d’espectadors.
  • El Gran Teatre del Liceu conserva la intenció inicial del seu protocol COVID: preservar la sensació de seguretat als abonats/des i espectadors des que accedeixen al recinte fins que seuen a la butaca per gaudir plenament de l’experiència.
  • La distribució de les butaques serà en parelles i seients individuals amb una butaca buida de separació entre grups d’espectadors.

Barcelona, 14 de maig de 2021. Les noves mesures sanitàries anunciades avui pel Govern de la Generalitat de Catalunya respecte els aforaments en els esdeveniments culturals dictaminen que es podran ampliar els aforaments dels recintes culturals fins a un 70% amb un màxim de 3000 persones. D’aquesta manera, el Gran Teatre del Liceu amplia el seu aforament a un màxim d’un 70% del seu aforament total a partir del 24 de maig, amb una distribució que manté la distància de seguretat d’una butaca entre els grups d’espectadors.

El Liceu conserva amb aquesta ampliació la intenció inicial del seu protocol COVID: preservar la sensació de seguretat, i que totes les persones que accedeixin al recinte tinguin una experiència segura durant tota la seva estada al Teatre. Per aquest motiu, la nova implantació del públic al Teatre pels espectacles El llac dels cignes, La bohème, Lucia di Lammermoor i My fair lady mantindrà una butaca de separació entre els grups de contacte habitual, ja siguin per parelles o de forma individual. “El Liceu es congratula de l’anunci de les noves mesures anunciades avui en matèria d’aforament en els equipaments culturals. Des del Liceu, creiem que aquesta nova normativa és el resultat del treball col·lectiu de tot el sector cultural per mantenir una cultura segura, i , per altra banda, un esforç per part de la Generalitat per fer possible aquesta realitat. La societat té i tindrà un paper fonamental amb la seva actitud responsable  per preservar en el futur aquestes mesures i poder caminar cap a la normalitat” afirma el director general del Liceu, Valentí Oviedo.

El Gran Teatre del Liceu, que ja va anunciar el passat 26 d’abril la previsió de canviar els protocols de distribució de butaques preveient una desescalada ens els aforaments dels equipaments culturals, manté la resta de mesures del seu protocol:

El Liceu ha obtingut la certificació ‘Global Safe Site’ de Bureau Veritas, que valida la correcta implementació de les mesures de seguretat i prevenció front la COVID-19.