El número u de la dansa espanyola al món presentar nou espectacle

De vegades, només cal mirar les botes d'un home per saber la seva història. La de Joaquín Cortés s'escriu al compàs d'una “farruca” i va des d'un pati de Còrdova fins als carrers de Manhattan. Al mig, el món sencer.

Porta a les venes el viatge; i per això en el seu talonejar es desprèn l'aroma d'una candela sota les estrelles. Però el seu és una alguna cosa més: la precisió d'un metrònom, amb la passió desbocada de tot un poble - el seu-, vessant-se en punyalades sobre els escenaris.

Rugeixen les guitarres, se senten “palmes” que venen de molt lluny i l'home que balla al centre fa tremolar la terra amb la seva soledat. Quina estranya alquímia és l'Art, que ens fa veure l'amor, la ràbia, el desig i l'esperança en un cop de taló.

Cortés balla. Però el llenguatge sempre queda curt. Potser és més just dir que Cortés finta seva cintura com un torero, quan el toro de la vida li passa fregant el costat i no hi ha més capot que el que creen les mans, dibuixant fantasies a l'aire d'un teatre.

Gitano universal, new yorker amb peus lleugers, cigne moscovita, seductor italià, cavaller espanyol…hi ha tant Cortés com quilòmetres a les seves botes. Però sempre l'Artista, expectant per sortir de bambolines i cavalcar sobre la seva màgia amb la fúria d'un genet elèctric.

El seu ball és una tempesta on curiosament trobem refugi. Que no parin mai de bategar aquestes botes; que segueixin marcant el pols de tots els que ens asseiem a veure'l cada nit, a qualsevol ciutat.

Entrades Meet & Greet

Les persones que hagin comprat localitats Meet & Greet, uns dies abans de l'espectacle rebran un correu electrónic amb les indicacions a seguir.

Compra 

Image
Front Web Joaquin Cortés

“Cada uno de vosotros sois ya parte de mi ser. Solo quiero que las personas que hayan formado parte de mi camino y aquellos que queden por llegar sientan que quiero seguir entregándome con sentimiento desbocado para que os llevéis mi esencia dentro de la piel, porque sin vosotros nada hubiera sido posible”.

Joaquín Cortés

March 2023