• Consulta aquí el LLISTAT DE CINEMES
  • El Liceu consolida un projecte audiovisual que arribarà a través de la gran pantalla a 90 sales de 64 ciutats de tota Espanya
  • Les veus de Carlos Álvarez, Javier Camarena i Désirée Rancatore arribaran a 19 ciutats de Catalunya sota la batuta de Riccardo Frizza i amb un Rigoletto que ja han vist 29.000 persones i ha assolit un 98% d’ocupació
  • 18 països s’adhereixen al programa Live in Cinemas, que suposa la quarta col·laboració del Gran Teatre del Liceu i la distribuïdora Rising Alternative 

Barcelona, 3 d’abril de 2017. La trencadora direcció de l’holandesa Monique Wagemakers i el vestuari renaixentista de la guanyadora de 3 Oscar Sandy Powell arriben el proper 6 d’abril a 169 cinemes d’arreu del món gràcies a la retransmissió en directe del Rigoletto de Verdi. Es tracta de la quarta col·laboració de la distribuïdora Rising Alternative i el programa Live in Cinemas amb el Gran Teatre del Liceu, que reforça el seu projecte audiovisual a nivell internacional i contribueix a la difusió de l’òpera a nous públics i ciutats amb poca programació d’aquest gènere. 

El Liceu manté el seu lideratge nacional tant en l’àmbit audiovisual com de territori arribant a través de la gran pantalla i en rigorós directe a 90 sales a tota Espanya, a poblacions com Bilbao, Cádiz, Madrid, Sevilla, Toledo, Zaragoza, etc. Un augment respecte l’edició anterior que també s’ha percebut en la presència internacional, que arriba aquesta vegada a 5 països més:  Alemanya (4 sales), Andorra, Àustria, Canadà (13 sales), Dinamarca (4 sales),  Estats Units (4 sales), Estònia, Finlàndia, França (2 sales), Holanda (2 sales), Irlanda (4 sales), Itàlia (35 sales), Polònia,  Regne Unit,  República Txeca (3 sales), Suïssa i Xile.

29 sales de Catalunya de 19 ciutats estan implicades en aquest projecte puntal del Liceu que es va iniciar la temporada 2015/16 amb la retransmissió de Lucia di Lammermoor (23 de desembre de 2015) i va continuar amb I Capuleti e i Montecchi (1 de juny de 2016) i Macbeth (20 d’octubre de 2016). En aquesta ocasió, Arenys de Mar, Badalona, Barcelona, Cornellà del Llobregat, El Vendrell, Girona, Granollers, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Olesa de Montserrat, Palamós, Platja d’Aro, Sant Cugat, Tarragona, Terrassa, Tremp i Valls són les ciutats que emetran l’òpera de Verdi enriquint simultàniament el projecte de territori que el Liceu va iniciar fa gairebé 2 anys.

La gravació de Rigoletto és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus i es realitzarà amb 6 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre: 5 a platea i 1 a l’amfiteatre. El Liceu treballa per millorar la qualitat de la gravació adaptant-se a les últimes tecnologies i a nous models de càmeres que ofereixen la possibilitat d’experiències com aquesta. Una experiència de la qual es podrà gaudir durant els propers 5 anys gràcies a les retransmissions de Mezzo.

El Gran Teatre del Liceu és una de les institucions pioneres a nivell mundial en la difusió de l’òpera en viu als cinemes, una activitat que va començar l’any 2001 amb la retransmissió de La traviata a tota la xarxa de sales Cinesa, operador també pioner i actualment molt actiu en el camp dels continguts alternatius. Vuit anys després, el 2009, el Liceu va firmar un acord amb Rising Alternative, el major distribuïdor mundial d’òpera en circuits alternatius i que compta amb més de 2.700 cinemes afiliats en tot el món i manté acords amb institucions i festivals d’arreu. El projecte audiovisual del Liceu es va recuperar fa dos anys amb l’òpera Norma després de tancar l’acord de cessió de drets audiovisuals amb el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre durant 10 anys.