Todas las noticias

Christina Scheppelmann finalizará su etapa como directora artística coincidiendo con el 20 aniversario

  • Scheppelmann, nombrada en junio de 2014, se despedirá del Teatre con grandes hitos en este período: un giro en la programación artística que ha aumentado la ocupación, el proyecto del OFF Liceu y grandes producciones que han hecho historia en el Gran Teatre
  • Las bases del concurso internacional para elegir nuevo/a director/a artístico/a, se publicarán el próximo 2 de noviembre en la página web del Liceu y preverán una transición entre la dirección artística actual y la surgida del nuevo concurso

Christina Scheppelmann.

Barcelona, 19 d’octubre de 2018. La directora artística Christina Scheppelmann finalitzarà la seva etapa al Gran Teatre del Liceu la temporada 2019/20, coincidint amb l’inici de la commemoració del 20è aniversari de la reinauguració del coliseu. Tant el Teatre com Scheppelmann coincideixen que serà un bon moment per tancar aquesta etapa i encarar, així, nous reptes artístics per ambdues parts.

Scheppelmann, que va assumir el càrrec el juny del 2014, després d’una selecció pública, ha assolit grans fites durant aquest període, entre els quals destaquen una remuntada de l’afluència de públic al Teatre en un moment de dificultat econòmica. El gir en la programació artística, va millorar l’ocupació fins arribar a un 86% durant dues temporades consecutives -2015/16 i 2016/17-, assolint així, l’equilibri de la institució. El projecte de l’OFF Liceu també ha estat un pilar de Scheppelmann que posa en valor la figura del compositor i la música contemporània i que ha omplert el Foyer en les seves dues edicions. També mencionar algunes de les grans produccions programades per la directora artística com el Benvenuto Cellini de Terry Gilliam, Quartett i Tristan und Isolde d’Àlex Ollé (La Fura), o l’Andrea Chénier amb Jonas Kaufmann, Sondra Radvanovsky i Carlos Álvarez. Les grans veus han estat un puntal important de la seva actual direcció, així com la presència de cantants nacionals, un objectiu de Scheppelmann des de la seva entrada al Teatre.

La directora artística, que ha programat la temporada 2019/20, s’acomiadarà del Liceu amb una temporada extraordinària i de referència que coincideix amb el 20è aniversari i que s’inaugura amb una nova producció de Turandot de Franc Aleu. En aquesta nova temporada, Scheppelmann ha trobat un equilibri entre el rigor artístic i l’assoliment dels objectius  d'estabilitat pressupostària de l'equipament. Per tant, el Gran Teatre del Liceu, al seu torn, vol posar en valor la gestió de Scheppelmann amb tota la seva dedicació i compromís. La directora artística seguirà treballant per aquesta gran temporada i per consolidar altres projectes previstos.

Nou concurs internacional

El proper 2 de de novembre es publicaran les bases de la selecció internacional d’un nou/va director/a artístic/a, que preveuran una transició entre la direcció artística actual i la sorgida del concurs. Els candidats/es podran presentar la seva candidatura fins el dia 18 de novembre de 2018. La selecció preveu estar resolta a finals de gener del 2019. La importància de poder fer una selecció amb un marge de temps que s’adeqüi a l’òpera és crucial per aquesta nova etapa de la institució, així com el traspàs entre ambdues direccions.