Barcelona, 7 de diciembre de 2020. Avui, després de les declaracions efectuades pel secretari general de Salut, Marc Ramentol, en roda de premsa, el Gran Teatre del Liceu es veu obligat a suspendre la funcions del 8 i 9 de desembre degut a que no podrà augmentar el seu aforament fins al mínim del 50% de la seva capacitat i, per tant, continua vigent el topall màxim de 500 persones. Tal com es va anunciar el dissabte després de la ratificació de la Comissió Executiva, el Teatre no contempla seguir fent funcions amb 500 persones per motius econòmics, artístics i de reputació.

Per altra banda, en diversos mitjans de comunicació el conseller d’Interior, Miquel Samper, ha afirmat  que “treballen a escala tècnica en el PROCICAT la possibilitat d'augmentar el límit d'aforament del Gran Teatre del Liceu, decretat en el marc de les mesures de la covid-19, i que la decisió es prendrà en les pròximes hores o dies”. D’aquesta manera, el Gran Teatre del Liceu confia que aquesta mesura pugui ser revisable a meitat de setmana ja que el PROCICAT continua avaluant el protocol específic facilitat pel Teatre.

Fins a nou avís, el Gran Teatre del Liceu manté  el repartiment de La traviata a la ciutat de Barcelona, davant l’última possibilitat de poder engegar les funcions en els propers dies. Avui, tal i com estava previst, es portarà a terme la funció de Liceu Under 35 amb 500 joves menors de 35 anys

'La traviata' (© Antoni Bofill)