Todas las noticias

El Liceu i la Boqueria commemoren l’aniversari de Bach

  • El mercat de la Boqueria acull l’actuació de 22 violoncel·listes, cinc dels quals del Gran Teatre del Liceu, amb motiu de l’aniversari de Bach.
  • Des de 2011, cada mes de març, músics d’arreu del món s’uneixen per apropar a la gent la música de Bach i compartir la seva passió per la música clàssica.
  • Barcelona és l’única ciutat d’Espanya que s’agrega a la iniciativa ‘Bach in the Subways’ i, la Boqueria, l’únic espai que l’acull.

Bach In The Subways al mercat de La Boqueria (© Dani Aznar)

Barcelona, 31 de març de 2021 - El mercat de la Boqueria ha acollit avui l’actuació de 22 violoncel·listes, cinc dels quals del Gran Teatre del Liceu, per celebrar l’efemèride del naixement de Johann Sebastian Bach.

El moviment ‘Bach in the Subways’ va néixer el 2011 al metro de Nova York de la mà del violoncel·lista Dale Henderson, que creia que el declivi d’audiència de la música clàssica era degut al fet que la gent no l’havia experimentat en directe. Cada mes de març, músics de tot el món s’uneixen per interpretar la música de Bach i compartir així la seva inspiració i passió per la música clàssica en diferents llocs públics d’arreu del planeta, no només en estacions de metro.

'Bach in the Subways' a La Boqueria (© Dani Aznar)

El 2011 hi van participar únicament tres músics, però, al llarg dels anys, el fenomen es va anar estenent per tot el món i, només el 2015, milers de músics van oferir la música de Bach de manera gratuïta en 150 ciutats de 40 països en estacions de metro, trens, carrers, cafeteries, places i concerts oberts. Aquesta iniciativa permet que els músics connectin amb la seva audiència i puguin apropar la música de Bach al màxim nombre de persones possible, sobretot a les que normalment no escolten música clàssica.

Aquest any, Barcelona és l’única ciutat d’Espanya que s’afegeix a la iniciativa ‘Bach in the Subways’ i, el mercat de la Boqueria, l’únic espai que l’acull. L’acte ha comptat amb la presència de Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu, i d’Òscar Ubide, gerent del mercat de la Boqueria.

Valentí Oviedo, director general del Liceu, i Òscar Ubide, gerent de La Boqueria (© Dani Aznar)

Òscar Ubide, gerent de la Boqueria, assegura que “estem molt contents d’acollir la iniciativa ‘Bach in the Subways’ al mercat, com a únic punt en tot l’Estat, fruit de la col·laboració amb el Liceu”. “Unir el mercat amb la cultura és molt important per fer barri, fer ciutat i fer Raval”, afegeix Ubide.

Valentí Oviedo, director general del Liceu, afirma que “aquesta iniciativa permet l’accés a la música clàssica a tothom”. “És un moment molt bonic per recordar la música de Bach i no hi ha millor manera que fer-ho en el marc de les Rambles, del Liceu, de la Boqueria i de la pandèmia per transmetre el missatge de pau i calma que genera la música de Bach”, explica Oviedo.

Seguint l’essència del moviment, el mes de març la música de Bach s’interpreta a qualsevol hora i a qualsevol lloc, en obert i accessible per a tothom, de forma gratuïta i sense retribució econòmica per als músics. Aquests són els quatre pilars fonamentals de la iniciativa ‘Bach in the Subways’, que permeten que deu anys després conservi el seu objectiu original: ser un regal musical per a totes les persones que s’aturen a escoltar les actuacions.

'Bach in the Subways' a La Boqueria (© Dani Aznar)