Todas las noticias

LiceuAprèn, un paradís per als més petits

Barcelona, 5 de maig 2021. El projecte LiceuAprèn, el nou servei educatiu del Gran Teatre del Liceu té el repte d’adaptar el seu programa al moment actual, innovant en la creació d’espectacles i en l’oferta formativa per seguir-se consolidant com una referència cultural tant pel que fa l’òpera com les altres arts. En aquest sentit, a través de diferents disciplines que inclouen les arts, les plàstiques, l’ecologia o la tecnologia, el Gran Teatre té l’objectiu d’oferir a les famílies i als nens eines pedagògiques que siguin una invitació a pensar i créixer.

El LiceuAprèn treballa en tres grans línies: en la creació i producció d’espectacles adreçats als infants i joves; en un programa de formació ampli i divers quant a destinataris, continguts i formats; i en vincles de col·laboració amb diferents institucions amb finalitats d’inclusió, de col·laboració, de formació, de recerca i d’innovació. 

Sota aquest paraigua, el Liceu estrena durant la temporada 21/22 tres produccions noves: La cuina de Rossini, Trencanous-Jazz  i Miralls.

La cuina de Rossini, amb direcció escènica de David Selvas i direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén, explica la història de dos joves, en Ross i la Isabella, els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini. A través d’aquesta història, l’espectacle aprofita per tractar valors com la passió per la música, els hàbits saludables alimentaris, el comerç de proximitat, i altres temàtiques d’interès general.

A Trencanous-jazz, titelles i jazz es fusionen per explicar la fantàstica història de Vsévolozhsky. La proposta porta el segell escènic de Joan M. Segura i Toni Vaquer en la direcció musical i revisa un clàssic des d’una mirada actual, plural i inclusiva. Un reflex del Trencanous que es podrà veure a la Sala durant la temporada però adaptada per als més petits al Foyer, amb l’objectiu de buscar una proximitat que capti la seva atenció. En aquest mateix espai tindrà lloc Miralls, un espectacle produït pel Liceu, amb la direcció d’escena de Quim Serra - Factoria Mascaró i direcció musical de Miquel Gené. L’espectacle, a través de la dansa i la música, crea una experiència sensorial que connecta amb els infants.

Aquestes noves produccions se sumen a les produccions estrenades amb èxit l’any passat: La Barcarola i El Monstre al Laberint. Amb La Barcarola, els més petits s’endinsen viatge musical i visual que inclou una selecció de peces d’òpera arranjades per atraure els més menuts. La direcció d’escena porta el segell de Juan Pablo Mendiola  i la direcció musical va a càrrec de Francesc Valldecabres.

L’òpera participativa El monstre al laberint, de Jonathan Dove, està dirigida escènicament per Paco Azorín i musicalment per Manel Valdivieso, i compta amb la participació d’estudiants de centres educatius de Catalunya i l’Orquestra del Conservatori del Liceu. L’espectacle trasllada el mite de Teseu i el Minotaure a la realitat actual de les persones refugiades.

El Petit Liceu es completa aquesta temporada amb un total de nou espectacles i segueix apostant pels muntatges més estimats pel públic familiar, com Els músics de Bremen de Poire Vallvé, La petita flauta màgica, Allegro Vivace de Joan Font (Comediants). Un altre retorn esperat durant les dates nadalenques serà El conte de Nadal, que per cinquè any consecutiu envairà el Teatre amb l’esperit nadalenc de Charles Dickens, la música d’Albert Guinovart i l’art amb sorra de Borja González, l’Orquestra Simfònica del Liceu, la formació VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió i els solistes vocals. El Liceu també manté el seu compromís amb IT Dansa, la jove companyia de l’Institut del Teatre sota la direcció de Catherine Allard, que es presentarà al Teatre-Auditori Sant Cugat.

'El Conte de Nadal de Charles Dickens' (© A. Bofill)