Barcelona 19 d'abril 2017. El Gran Teatre del Liceu clou el proper divendres 21 d’abril a les 20h la primera edició del cicle de música contemporània Off Liceu – Diàlegs musicals. Després d’assolir el 86% en la seva estrena (16 de febrer) i d’esgotar les entrades la nit del 17 de març, el cicle afronta la nit de cloenda superant un cop més les expectatives i preveient el mateix èxit d’assistència.

Unes xifres que corroboren la necessitat de donar continuïtat a un projecte que ha nascut enguany amb la intenció de sacsejar i donar veu a la creació musical arribada d’arreu del país i amb un ampli ventall estilístic. La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, ha valorat aquesta primera experiència com “un gran èxit, atès que ha complert amb les expectatives de format i concepte que s’havien plantejat, i ha superat amb escreix l’assistència i l’entusiasta resposta del públic”

© Antoni Bofill

La darrera nit de l’Off Liceu l’obrirà un habitual dels escenaris catalans com Marc Parrot (Barcelona), que ens acosta les dues vessants compositiva i interpretativa amb 4 peces (El jardíEl millor amic de l’home, Ressona el gong i Arkandú) que acompanyarà de la guitarra clàssica i l’stom box; programa que continuarà el jove compositor català Joan Magrané (Reus) amb dues peces, una per a piano titulada Double, i una altra per a veu piano, Després d’un malson, que interpretaran la soprano Elena Copons i el pianista Rodrigo de Vera; el multidisciplinari artista Jordi Domènech (Barcelona) tancarà aquesta primera edició de l’Off Liceu amb Si vera somnia, una selecció de poemes eròtics del cançoner de Ripoll que interpretaran el baríton Toni Marsol i el Quartet Teixidor format per Irantzu Zuasti (violí), Joan Marsol (violí), Jordi Armengol (viola) i Xavier Roig (cello). La presentació serà a càrrec de Mercedes Conde, directora de la Revista Musical Catalana.

Off Liceu ha reunit 9 compositors, 9 veus i 9 estils per reactivar el Foyer i donar cabuda a una programació complementària a la cartellera principal del Liceu. Una forma “d’oferir una plataforma per als compositors d’avui i acostar la seva música al públic”, assegura Scheppelmann. Un projecte que, en la mateixa línia, ha fet un pas més enllà del format de concert tradicional, facilitant l’acostament entre els autors, els intèrprets i el públic. Una forma d’incentivar el diàleg entre aquestes tres parts i trencar esquemes relacionats amb la música contemporània.

Preu 10€ (inclou consumició)

Compra ara

Amb el suport de Damm