Capçalera Nit a París

Una noche en París con Debussy y Ravel

Amb el suport de:

Una noche en París con Debussy y Ravel

Cicle Simfònic de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu

Commemoració del 150è aniversari del naixement de Maurice Ravel

La subtilesa de la representació sonora d’una impressió fugaç en un moment concret és l’ideari del programa de música impressionista que Josep Pons presenta en aquesta vetllada. Una música que cerca aquesta imatge sonora, semblant a la de la pintura francesa de l’època, amb la voluntat de transmetre l’estat d’ànim i l’atmosfera d’un moment a l’oient.  

La creació i desenvolupament d’aquesta semàntica musical té en el tàndem artístic Perianes – Pons dos intèrprets aclamats en el panorama internacional.  

La insinuació, el sentit d’elasticitat i rubato i l’experimentació de la tímbrica ens parlen de la importància de l’adjectiu, més que no pas del substantiu. Nous efectes sonors que van impactar de manera definitiva en el món de la música i que podem reconèixer en les obres que es presenten en la sessió.  

Mentre Debussy és el creador més original de músiques poderoses que ens transporten a espais de l’antiguitat mitjançant els somnis amb una música boirosa d’evocacions llunyanes i impredictibles, Ravel és un audaç compositor neoclàssic amb trets expressionistes, mestre d’orquestració i meticulós artesà de la perfecció formal d’una gran expressivitat alhora. Una sessió preciosista on aquest diàleg entre Debussy i Ravel donarà com a resultat un subtil joc entre la intel·ligència i les efusions més ocultes del mateix cor.  

 

Amb el suport de:

Logo Fundación Santander Fitxa

Dates i entrades

Turno T
Duración aproximada
1h 15min

Fitxa artística

Piano
Javier Perianes
Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu
Director
Josep Pons

Programa

C. Debussy
Nocturnes  

M. Ravel
Concert per a piano en Sol 
Daphnis et Chloé (suites I & II)  

Una noche en París con Debussy y Ravel

Turno T