• El reconegut divulgador operístic va consagrar gran part de la seva trajectòria i bibliografia al Gran Teatre del Liceu, que li dedicarà les funcions de L'incoronazione di Poppea de Monteverdi.
  • Recentment, el Gran Teatre del Liceu va concedir la Medalla d’Or a l’historiador i crític musical Roger Alier. Amb aquest reconeixement, el Teatre elogia la seva feina com a divulgador operístic i la seva vinculació i estimació vers el Liceu.  
Imagen
Roger Alier.

Barcelona, 29 de juny de 2023. El Gran Teatre del Liceu vol expressar el seu condol per la mort de Roger Alier, reconegut divulgador operístic i autor d’una extensa bibliografia, gran part de la qual la va dedicar al coliseu barcelonès, que li dedicarà les funcions de L'incoronazione di Poppea de Monteverdi. Alier, que tenia una extensa formació musical i universitària, va exercir la crítica operística durant dècades a nombrosos mitjans com Serra d’Or, Avui, Opera i La Vanguardia, on va ser el crític d’òpera des de 1987.

Precisament el 4 de novembre de 1987 va publicar la primera crítica d’òpera del Liceu, concretament del ‘Trittico’ de Puccini. Des d’aleshores, no ha faltat a gairebé cap títol del Teatre, del qual també ha publicat nombroses publicacions com el col·leccionable Historia del Gran Teatro del Liceo (La Vanguardia, 1982-1983), El Gran Teatro del Liceo. Historia artística (Edicions Francesc X. Mata, 1991) o El Gran Teatre del Liceu (Carroggio, 2000) entre d’altres. Roger Alier ha estat una figura clau en la difusió operística a Catalunya, fundant la revista Ópera Actual l’any 1991 (amb Fernando Sans Rivière i Marc Heilbron), publicant nombrosos monogràfics, biografies (com la de Montserrat Caballé) i exercint la docència durant gairebé trenta anys.

Recentment, el Gran Teatre del Liceu va concedir la Medalla d’Or a l’historiador i crític musical Roger Alier. Amb aquest reconeixement, el Teatre elogia la seva feina com a divulgador operístic i la seva vinculació i estimació al Teatre.

L’acte de lliurament de les medalles d’enguany està previst el proper 13 de juliol al Gran Teatre del Liceu.