Imagen
Front Web Recital Sara Blanc i Pene Pati
  • Per motius de salut, Xabier Anduaga cancel·la la seva participació al concert i serà substituït per Pene Pati, guanyador del International Opera Awards 2022 Reader's Choice Award.
  • Blanch i Pati, que ja trepitgen els escenaris dels millors teatres del món, s’ajunten per primera vegada per trobar-se amb el públic del Liceu. Dos artistes amb llum pròpia que tenen en comú una emissió clara i precisa, alhora elàstica i un timbre solar de gran bellesa. Un recital de complicitats que confirma a aquests dos grans cantants que ho tenen tot per definir l’òpera del segle XXI.
  • Les dues joves promeses de la lírica interpretaran les àries més famoses i virtuoses de les òperes Verdi, Donizetti, Bellini i Gounod acompanyats al piano per
  • Giulio Zappa.
  • El recital es farà el 24 de març de 2023 a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu.
  • El recital té el suport de la Junta de Benefactors del Liceu i està inclòs en el Barcelona Obertura Spring Festival

Barcelona, 23 de març de 2023. Un dels recitals amb el repertori més belcantista de la temporada arriba el 24 de març a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu de la mà de dues joves promeses de la lírics com són Sara Blanch i Pene Pati. Nascuts a Darmós (Tarragona) i la República de les Illes de Samoa, respectivament, tots dos ja han obtingut en poc temps un important reconeixement internacional. Pati, guanyador del International Opera Awards 2022 Reader's Choice Award, i Blanch, soprano que l’any 2021 va actuar al Festival de Salzburg amb Teodor Currentzis, oferiran àries i duos de pàgines daurades del repertori líric per mostrar la seva sensibilitat i les seves capacitats vocals.

L'obra de Donizetti o Bellini va agafar el relleu del bel canto barroc per vestir-ho de Romanticisme però va estar silenciada per més d'un segle, excepte per comptades de les seves òperes que es van mantenir en el repertori. Tal com indica el periodista, historiador i crític musical Pablo Meléndez-Haddad al programa de mà “les seves creacions no van despuntar fins a mitjans del segle XX, però avui dia ja formen part fonamental de les programacions gràcies a una generació capaç d'assumir-les i al llegat de grans intèrprets com Callas, Caballé, Gencer, Horne, Sutherland, Sills o Gruberova.”

Blanch i Pati, que ja trepitgen els escenaris dels millors teatres del món, s’ajunten per primera vegada per trobar-se amb el públic del Liceu. Dos artistes amb llum pròpia que tenen en comú una emissió clara i precisa, alhora elàstica i un timbre solar de gran bellesa. Un recital de complicitats que confirma a aquests dos grans cantants que ho tenen tot per definir l’òpera del segle XXI.

Acompanyats al piano per Giulio Zappa, les dues joves promeses de la lírica interpretaran les àries més famoses i virtuoses de les òperes de Verdi, Donizetti, Bellini i Gounod, compositors que exigeixen als seus intèrprets un domini absolut de les dinàmiques i l’ornament amb l’objectiu de donar sentit dramàtic a la coloratura i posar la tècnica al servei de la melodia i del llibret.

Sara Blanch

Nascuda a Darmós, als catorze anys s’inicià en la formació com a cantant i als setze va fer la primera aparició en una òpera contemporània al Teatre Nacional de Catalunya. A partir d’aleshores continuà la formació al Conservatori del Liceu. Debutà professionalment el 2013 al Rossini Opera Festival de Wildbad interpretant el rol de Folleville (Il viaggio a Reims). Des d’aleshores ha cantat al Teatro Real i La Zarzuela de Madrid, Teatro Campoamor d’Oviedo, Teatro Regio de Torí, Teatro Municipale Giuseppe Verdi de Salern, Teatro de la Maestranza de Sevilla, Teatre Txaikovski de Perm, així com al Festival Castell de Peralada, entre d’altres. Ha interpretatmés d’una vintena de rols operístics, en què destaquen Norina (Don Pasquale), Lucia (Lucia di Lammermoor), Matilde (Matilde di Shabran) o Fiorilla (Il turco in Italia). Ha guanyat premis al Concurs Montserrat Caballé (2014), Josep Mirabent i Magrans (2015) i diversos del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas (2016). Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2016/17 amb Thaïs, i hi ha tornat amb L’italiana in Algeri (2018/19), L’enigma di Lea (2018/19), Don Giovanni (2020/21), Ariadne auf Naxos, Die Zauberflöte (2021/22) i Don Pasquale (2022/23)

Pene Pati

El tenor samoà Pene Pati es guanyà el reconeixement internacional amb la seva interpretació a ll Duca di Mantova (Rigoletto) a la San Francisco Opera  i interpretant a  Percy  a Anna Bolena a Opéra National de Bordeaux. L'any 2022, també va guanyar el Reader's Choice Award 2022 dels International Opera Awards.

En les últimes temporades, Pati ha debutat en interpretacions rellevants com L'elisir d'amore (Nemorino) a l'Opéra national de París; Roméo et Juliette (Roméo) a la San Francisco Opera, l'Opéra Comique i l’Opéra National de Bordeaux; La traviata (Alfredo) a l'Staatsoper de Berlín, a la Dutch national Opera i el Teatre Bolshoi; Lucia di Lammermoor (Edgardo) al Teatre San Carlo di Napoli; Anna Bolena (Percy) a la Wiener Staatsoper; i Moïse et Pharaon (Amenophis) al Festival d’Aix-en-Provence. Pene Pati ha començat la temporada 2022/2023 a la San Francisco Opera com a solista convidat a la seva gala d'obertura de la temporada del Centenari sota la direcció musical Eun Sun Kim. Després torna a Europa per repetir el seu Duca di Mantova tant a l'Òpera de Rouen com al Teatre San Carlo di Napoli. Interpreta La damnation de Faust de Berlioz a l'Opéra Monte-Carlo amb Kazuki Yamada, La favorite de Donizetti a l'Òpera Nacional de Bordeus i Mitridate, re di Ponto de Mozart a l'Staatsoper de Berlín amb Marc Minkowski. Manon de Massenet marca el seu debut operístic al Gran Teatre del Liceu.

En els seus anys de formació, Pati va guanyar el cobejat Premi 'Bel Canto' Joan Sutherland i Richard Bonynge (2012), Primer Premi al Concurs Internacional Montserrat Caballé (2014), Segon i Premi del Públic a Operalia (2015) i Segon Premi a Neue Stimmen (2015).

 

 

Amb el suport de:

https://www.liceubarcelona.cat/sites/default/files/styles/petit/public/media/production/sponsor/logo_junta_benefactors2.png?itok=mChPmwwL

 

Espectacle inclòs al Barcelona Obertura Spring Festival

 

Barcelona Obertura