Jean-Christophe Maillot reflexiona sobre la intel·ligència artificial a la nostra societat

Imagen
Play CoppeliA

 

Els Ballets de Montecarlo ens ofereixen Coppél-i.A., una nova creació de Jean-Christophe Maillot. El coreògraf-director de la companyia revisa aquesta famosa peça romàntica, tornant a explorar el món dels autòmats per reflexionar sobre el desenvolupament de la intel·ligència artificial a la nostra societat. 

Aquest títol emblemàtic del repertori clàssic es basa en la Coppélia del 1870 creada per Arthur Saint-León i Léo Delibes a partir del conte Der Sandmann d’E. T. A. Hoffmann. 

Coppél-i.A. projecta el públic en un futur proper en el qual dos joves amants, Frantz i Swanhilda, descobreixen l’amor carnal en una societat que exigeix cada cop més progrés, seguretat i higiene. Quan l’erotisme irromp a les seves vides, un ésser artificial sacseja les seves certeses i desafia tot allò que creien saber sobre de l’amor. 

El coreògraf, en la seva revisió, dota de vida i sentiments l’autòmat creat pel Dr. Coppélius, adquirint així una categoria humana que va més enllà de la versemblança dels moviments humans. 

Per a aquestes vetllades, Maillot ha donat tanta importància a la història com a la dansa; els personatges estan dibuixats amb cura i la música de Delibes està també enriquida per un aire més contemporani que subratlla les emocions dels protagonistes. 

La parella ideal està representada per persones o intel·ligències artificials que, empoderades, qüestionen la nostra posició com a espècie humana? En el moment en què el Japó està redactant una nova constitució on ja preveuen drets per als robots, ja no és un univers de ciència ficció sinó una realitat que ens planteja dubtes i un debat sobre els seus límits. 


Benefactor del Cercle de la Dansa

Mesoestetic

Amb el suport de:

EY

 

 

 

 

FUNDACIÓN LOEWE 
Benefactor del Cercle de la Dansa

Coppél-i.A.
Ballet en 2 actes
Estrena : 27 de desembre de 2019 per Les Ballets de Monte-Carlo a la sala des Princes du Grimaldi Forum 

  • Durada aproximada 2h

Fitxa artística

Coreografia
Jean-Christophe Maillot
Música original i arranjaments de Léo Delibes
Bertrand Maillot
Escenografia i vestuari
Aimée Moreni
Il·luminació
Samuel Thery i Jean-Christophe Maillot
Dramatúrgia
Jean-Christophe Maillot i Geoffroy Staquet
Producció
Les Ballets de Monte-Carlo

juliol 2023

Torn H Compra
Torn P Compra
Torn E Compra
Torn Dansa Compra
Torn C Compra
Torn T Compra