La darrera creació d’un dels compositors catalans més internacionals, Hèctor Parra

Orgia és un coencàrrec i una nova coproducció entre el Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, el Festival Castell de Peralada i el Gran Teatre del Liceu que integra molts ingredients fascinants, entre ells, la presentació de la darrera partitura lírica d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Al seu costat, Calixto Bieito posarà tota la seva genialitat en la dissecció dels personatges protagonistes en aquesta tràgica història autodestructiva en la qual presenciem la batalla sexual d’un matrimoni. 

El drama de Pier Paolo Pasolini (el centenari del naixement del qual vam celebrar el 2022) serà una fabulosa oportunitat per arribar a l’aprofundiment únic de l’ànima humana. Després de dues col·laboracions operístiques prèvies entre Calixto Bieito i Hèctor Parra —Wilde (2015) i Les bienveillantes (2019)—, ara han treballat sobre el text original d’Orgia. 

Per denunciar el drama personal, el protagonista masculí d’Orgia es penja després de vestir-se de dona. De fet, en els darrers moments de la seva vida, pren consciència de la seva homosexualitat, i el seu suïcidi es converteix així en un acte acusador. És una oportunitat per denunciar una societat intolerant, hipòcrita, cruel i despectiva amb tots aquells que se surten de les normes establertes. 

A través dels seus versos, Pasolini penetra a la realitat, il·luminant com el feixisme aniquila tot rastre d’humanitat a la societat moderna a través de la cultura de consum. A Orgia, l’amor i el sexe estan al servei d’una destrucció sàdica. A l’interior del seu dormitori, un espai tancat on l’angoixa i el remordiment projecten ombres monstruoses en la transició incerta entre el món de la raó i el del somni, la jove mare coprotagonista vol trencar amb el seu marit, però just abans de suïcidar-se fa el terrible acte de Medea: assassina els seus dos fills.

Una tragèdia que té com a protagonistes cantants/actors a la mida d’aquesta nova aventura creativa del tàndem Parra-Bieito. 

Projecte realitzat a la Villa Médicis / Académie de France à Rome

Amb el suport de:

Presentat al Gran Teatre del Liceu conjuntament amb:

Logo Fundació Castell Peralada

 

 

 

 

Orgia

ÒPERA PER A TRES VEUS I ORQUESTRA DE CAMBRA, BASADA EN L’OBRA HOMÒNIMA DE PIER PAOLO PASOLINI 
Estrena al Gran Teatre del Liceu 

  • Durada aproximada 1h 30m

Fitxa artística

Direcció d'escena i llibret
Calixto Bieito
Assistent a la direcció musical
Josep Planells
Coproducció
Gran Teatre del Liceu, Teatro Arriaga de Bilbao i Festival Castell de Peralada.

Reparto

SOPRANO
BARÍTON
SOPRANO
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director
Pierre Bleuse

abril 2024

Torn D-H Compra
Torn C Compra

Més informació

Conferències

10/04/2024 Dimecres | 19h
SALA COR

Conferència a càrrec de Gonzalo Lahoz, divulgador musical i codirector de la revista Platea Magazine, a l'entorn de l'òpera Orgia, nova òpera d'Hector Parra. Organitzada per l'Associació d'Amics del Liceu.

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Consulta AQUÍ altres conferències per a altres títols.