RÈQUIEM PER L’ETERN DESCANS DE MONTSERRAT CABALLÉ A LA CATEDRAL DE BARCELONA

El proper dissabte 17 de novembre a les 13h tindrà lloc el respons pel descans etern de Montserrat Caballé a la catedral de Barcelona, acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. La cerimònia, organitzada per la família de la soprano, compta amb el suport del Gran Teatre del Liceu, l’arquebisbat de Barcelona i Televisió Espanyola.

L’acte comptarà amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigits per Josep Pons que interpretaran l’emotiu Rèquiem de Verdi amb la col·laboració de la Polifònica de Puig-Reig i les magnífiques veus d’Ainhoa ArtetaAnna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov.

Totes les persones que vulguin assistir en directe a l’acte litúrgic hauran d’adquirir una entrada gratuïta que podran reservar a partir del 12 de novembre a les 10h i fins el 15 a les 18h a través del web del Liceu amb previ registre o via les taquilles del Teatre.

Televisió Espanyola retransmetrà l’acte a nivell estatal per La2 i facilitarà el senyal al Liceu, que obrirà les seves portes, amb la intenció de compartir amb la ciutadania el comiat a una de les millors sopranos de tots els temps el mateix dissabte 17 de novembre. Per accedir al Teatre també serà imprescindible comptar amb una entrada prèvia gratuïta a través del mateix procediment i horari que les reserves per accedir a la Catedral.

Els dos actes tindran un aforament limitat i per accedir-hi serà indispensable mostrar l’entrada. Aquells que ho desitgin podran seguir la retransmissió en directe a través de La2 des de les seves llars.

INFORMACIÓ RESERVA ENTRADES

Reserves per accedir a la Catedral (disponibles a partir del 12 de novembre a les 10h fins a exhaurir localitats).
LOCALITATS EXHAURIDES

 

Reserves per accedir a la retransmissió del Gran Teatre del Liceu (disponibles a partir del 12 de novembre a les 10h fins a exhaurir localitats).
Reserva aquí

 

També disponibles a les taquilles del Liceu a La Rambla, 51-59 (dilluns a divendres de 9:30h a 20h).

Molts dels Teatres on Montserrat Caballé va fer carrera s’han volgut sumar als actes d’homenatge a la soprano. Royal Opera House Covent Garden de Londres, Teatro alla Scala de Milà, Opéra National de París, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera de Nova York, Philadelphia Opera, Lyric Opera Chicago, San Francisco Opera, Fondazione Arena di Verona,  Bayerische Staatsoper, La Monnaie - De Munt, Teatro Real de Madrid i la Deutsche Oper de Berlín.

Montserrat Caballé al recital del Liceu la temporada 2009/10 (© A. Bofill)

El Liceu dempeus per Montserrat Caballé

La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, dedica unes paraules en nom del Gran Teatre a la soprano recentment desapareguda abans de la funció de I puritani del passat diumenge 7 d'octubre. Les funcions de l'òpera de Bellini estan dedicades a la memòria de Caballé i a totes elles estarà disponible al vestíbul (des d'una hora abans de l'inici de la funció) un llibre de condolences per a tots aquells espectadors que vulguin signar-lo.

Tan bon punt es va conéixer la notícia de la mort de Montserrat Caballé (85), el Gran Teatre del Liceu va fer pública la seva tristesa i va posar a disposició de la ciutadania un llibre de condol al vestíbul històric del Teatre, situat al passadís central del Liceu.

El Teatre i el seu equip es van posar a disposició de la família de Montserrat Caballé en aquests moments complicats. En senyal de condol, les banderes que presideixen l’entrada del Liceu van onejar a mitja asta i la funció de diumenge de l’òpera I puritani va anar precedida d’unes paraules de la directora artística Christina Scheppelmann en homenatge a una de les sopranos més importants de la història i peça clau de la memòria del Teatre.

El Gran Teatre del Liceu expressa el seu condol per la mort de Montserrat Caballé, una de les sopranos més importants de la història i peça clau de la memòria del Teatre, on hi va actuar més de 200 vegades i on ha cantat gairebé tot el seu repertori, prop de 50 rols, alguns dels quals han passat a la història del Liceu i de l’òpera, títols com Norma, Salomé, Maria Stuarda o La traviata entre molts d’altres. Caballé no va faltar mai a la seva cita anual amb el públic del Liceu, amb qui sempre va mantenir una relació d’admiració i suport recíproca, inclús en els moments més difícils per a la Institució.