Capçalera Hammer

GöteborgsOperans Danskompani

Hammer by Alexander Ekman

GöteborgsOperans Danskompani

Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg

Obra en dos actes plena de dansa enèrgica i inclusiva amb un perfil contemporani definit.

Hammer és un espectacle firmat per Alexander Ekman i estrenat durant la temporada 2022-2023 a càrrec de la Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg. Aquesta proposta neix del desig del mateix Ekman de crear una obra alegre i entretinguda amb molta energia.

A Hammer, una comunitat harmoniosa comparteix un estil de vida altruista inspirat en l’era hippie. Corren, juguen, canten i gaudeixen de la vida junts. Però lentament, la comunitat avança cap a l’era moderna amb una vigilància omnipresent. El comportament del grup es torna cada vegada més egoista i individualista. 

Quan tornem al segon acte, ens trobem en un lloc diferent. Ara ens trobem amb un grup de persones autoconscients en bombolles solitàries. Amb el temps, incapaços de fer front a totes les pretensions falses, es veuen obligats a renunciar a les seves façanes conscients de la imatge i tornar a una existència altruista.

El coreògraf guanyador d’una infinitat de guardons, Alexander Ekman, és audaç, impredictible i innovador, com la GöteborgsOperans Danskompani. El seu treball visualment potent posa l’accent en l’autoimatge de la societat contemporània, sovint amb un gir humorístic. Ekman ha creat cap a 50 obres, que han estat interpretades per moltíssimes companyies a tot el món. 

Hammer és una obra en dos actes plena de dansa enèrgica i inclusiva amb un perfil contemporani definit. La precisió i la tècnica perfecta de la companyia es fusionen amb la coreografia d’Alexander Ekman en un concepte fort on els ballarins volen cap endavant en comunió lúdica, com una explosió de color de creacions quotidianes. 

El públic, inspirat per aquest univers absorbent a mesura que els ballarins surten de l’escenari, rep també una invitació que sorprenentment es converteix en un mirall negre de la distància freda i l’autoabsorció: una crida a la reflexió.

Hammer by Alexander Ekman

  • Estrena absoluta: 29/10/2022 al GöteborgsOperan.
  • Estrena a Barcelona.
Duración aproximada
1h 30min

Amb el suport de:

Dates i entrades

Turno T
Turno D-H
Danza
Turno C

Fitxa artística

Directora artística
Katrín Hall
Coreografia, direcció, escenografia i il·luminació
Alexander Ekman
Música
Mikael Karlsson
Dramatúrgia
Carina Nidalen
Vestuari
Henrik Vibsok
Il·luminació
Joakim Brink
Assistència a la coreografia
Victor G. Jeffreys II

GöteborgsOperans Danskompani

Hammer by Alexander Ekman
Turno T
Turno D-H
Danza
Turno C