Barcelona, 12 de juliol de 2016. Albert Dohmen (2, 6, 10 i 14 de maig de 2017) i Egils Silins (18, 22, 26 i 28 de maig de 2017), dos noms wagnerians de renom internacional, cantaran el rol d’holandès en L'holandès errant (Der fliegende Holländer) en la producció de la Staatsoper Unter den Linden de Berlín –original del Theater Basel- que es podrà veure la següent temporada al Liceu. El baríton Thomas Johannes Mayer ha cancel·lat la seva participació a l’òpera de Richard Wagner perquè ha deixat de cantar aquest rol en el seu repertori.

L’alemany Albert Dohmen va començar la seva carrera internacional l’any 1997 com a Wozzeck als Festivals de Pasqua de Salzburg amb la Berliner Philharmoniker i la Wiener Philharmoniker, dirigit per Claudio Abbado. Després ha treballat sota la batuta de Zubin Mehta, Giuseppe Sinopoli, James Conlon o Christian Thielemann.

Ha interpretat rols com els de Kurwenal (Tristan und Isolde), Don Pizarro (Fidelio), Amfortas (Parsifal), Holländer (Der fliegende Holländer), Scarpia (Tosca), Orestes (Elektra), Hans Sachs (Die Meistersinger von Nürnberg), Gurnemanz (Parsifal), Barak (Die Frau ohne Schatten) i és un Wotan (Das Rheingold) de referència. Ha actuat a la Bastille de París, Royal Opera House Covent Garden, Staatsoper de Munic, Opernhaus de Zuric, Wiener Staatsoper, Los Angeles Opera, Metropolitan Opera de Nova York o al Bayreuth Festspiel.

Va debutar al Liceu amb Mathis der Maler la temporada 1993/94, i hi tornà amb Die Walküre (2002/03 i 2013/14), Elektra (2007/08), Die Meistersinger von Nürnberg (2008/09), Der Freischütz (2010/11) i Das Rheingold (2012/13).

Egils Silins va néixer i estudià a Letònia, on debutà a la Latvian National Opera amb Méphistophélès. El seu extens repertori inclou més de 86 papers, a destacar Scarpia (Tosca), Jago (Otello), Jochanaan (Salomé), Orestes (Elektra), Germont (La traviata), Borís Godunov, Eugene Oneguin, The Demon, Don Giovanni o Tomsky (Pikovaia dama), a banda de destacar en papers wagnerians com Holländer, Wotan/Wanderer, Klingsor i Amfortas i Kurwenal.

Actua regularment en teatres com La Scala de Milà, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera, Opéra de París, Mariïnsky de St. Petersburg, Bayerische Staatsoper, Staatsoper d’Hamburg, Théâtre de la Monnaie de Brusel·les, Chicago Opera, Royal Opera House Covent Garden o Teatro Real de Madrid. Ha treballat amb directors com Colin Davis, Nikolaus Harnoncourt, Marcello Viotti, Christian Thielemann, Zubin Mehta, Ricardo Mutti, Fabio Luisi, Mariss Jansons, Sebastian Weigle o Kazushi Ono.

Debutà al Liceu la temporada 2002/03 amb Il viaggio a Reims i hi tornà amb Tiefland (2008/09) i Parsifal (2010/11).