Todas las noticias

Retransmissió internacional de 'I Capuleti e i Montecchi' a més de 300 sales de cinema

Barcelona 31 de maig de 2016. I Capuleti e i Montecchi arriba el proper 1 de juny a més de 200 cinemes de tota Europa (llistat de cinemes) gràcies a la retransmissió en directe de l’òpera de Bellini a través de la col·laboració amb la distribuïdora Rising Alternative. Unes 100 sales més de ciutats americanes podran gaudir d’aquesta producció de Vincent Boussard, en diferit, el proper 15 de novembre. D’aquesta forma el Liceu reforça el seu projecte audiovisual a nivell internacional i contribueix a la difusió de l’òpera a nous públics i ciutats amb poca programació d’aquest gènere.

29 sales de Catalunya de 18 ciutats estan implicades en aquest projecte puntal del Gran Teatre que es va iniciar aquesta temporada amb la retransmissió de Lucia di Lammermoor i el debut mundial de Juan Diego Flórez en el rol d’Edgardo. En aquesta ocasió, Barcelona, Valls, Mataró, Sant Cugat, Terrassa, Tremp, Palamós, Lleida, La Seu d’Urgell, Arenys de Mar, Cornellà del Llobregat, Manresa, El Vendrell, Girona, Granollers, Platja d’Aro, Tarragona, Sitges i Ribes de Freser són les ciutats que emetran l’òpera de Bellini enriquint simultàniament el projecte de territori que el Liceu ha endegat fa prop d’1 any.

Joyce DiDonato i Patrizia Ciofi com a Romeu i Julieta respectivament, seran el gran al·licient d’una jornada que també es podrà seguir des de 87 sales a tota Espanya, a poblacions com A Coruña, Cartagena, Madrid, Murcia, Tarragona, Valladolid, Badajoz, Zaragoza, Tudela, etc. La presència internacional d’aquesta retransmissió posa de manifest la qualitat artística i ambició del Teatre arribant a Àustria, República Txeca, Dinamarca, Alemanya (23 sales), Irlanda, Itàlia (41 sales), Polònia, Portugal, Eslovàquia, Suïssa, Regne Unit i Uruguay.

A més, durant aquesta temporada també s’ha enregistrat Simon Boccanegra amb Plácido Domingo que es retransmetrà en diferit pel programa “Palco” de La2, i pel canal internacional de TVE, amb especial incidència a Amèrica Llatina. El projecte audiovisual 2015/16 finalitzarà aquest 2015/16 amb segona edició de Liceu a la Fresca i la retransmissió de La bohème el proper 8 de juliol a diferents punts de tot el territori català. Televisió de Catalunya és l’encarregada de distribuir la senyal i retransmetre també pel canal 33 La bohème.

El Gran Teatre del Liceu és una de les institucions pioneres a nivell mundial en la difusió de l’òpera en viu als cinemes, una activitat que va començar l’any 2001 amb la retransmissió de La traviata a tota la xarxa de sales Cinesa, operador també pioner i actualment molt actiu en el camp dels continguts alternatius. Set anys després, el 2009, el Liceu va firmar un acord amb Rising Alternative, el major distribuïdor mundial d’òpera en circuits alternatius i que compta amb més de 2.700 cinemes afiliats en tot el món i manté acords amb institucions i festivals d’arreu. El projecte audiovisual del Liceu es va recuperar fa dos anys amb l’òpera Norma després de tancar l’acord de cessió de drets audiovisuals amb el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre durant 10 anys.