Todas las noticias

Octubre és el 'mes especial del Liceu' a Mezzo HD

Barcelona, 28 de setembre 2016. El canal de pagament Mezzo HD, especialitzat en òpera i música clàssica, dedica el mes d’octubre al Liceu i retransmet quatre dels títols que darrerament s’han enregistrat al Gran Teatre. Es tracta de Lucia de Lammermoor, de Donizetti, que es podrà veure el 2 d’octubre a les 20:30h; de Bellini s’emetrà Norma el 7 d’octubre i I Capuleti e i Montecchi el dia 9, ambdós casos a les 20:30h; el cicle clourà amb La bohème, de Puccini, el 14 d’octubre a les 20:30h.

Mezzo TV arriba a 16 milions d’abonats a 38 països d’arreu del món i dins d’aquest mes d’octubre especial dedicat al Liceu enregistrarà també per a l’ocasió un reportatge del backstage del Teatre durant els darrers assajos de Macbeth.

Lucia de Lammermoor, de Donizetti, en producció de l’Opernhaus Zürich va suposar per al tenor Juan Diego Flórez el debut mundial del rol d’Edgardo la temporada 2015/16 al Liceu. La soprano Elena Mosuc canta el rol de Lucia mentre que Enrico és interpretat per Marco Caria. Completen el repartiment Simón Orfila (Raimondo), Albert Casals (Arturo), Jorge Rodríguez Norton (Normano) i Sandra Ferrández (Alisa).

Norma, de Bellini, va ser un dels èxits de la temporada 2014/15 al Liceu, amb Sondra Radvanovksy i Gregory Kunde en els rols protagonistes. Completen el repartiment Raymond Aceto (Oroveso), Ekaterina Gubanova (Adalgisa), Ana Puche (Clotilde) i Francisco Vas (Flavio). Aquesta tardor el Liceu ha posat a la venda el DVD i el Blu-ray de l’enregistrament d’aquesta òpera amb direcció escènica de Kevin Newbury i musical de Renato Palumbo.

Joyce DiDonato i Patrizia Ciofi són Romeu i Julieta respectivament a l’òpera de Bellini I Capuleti e i Montecchi, enregistrada al Liceu la temporada 2015/16 amb Vincent Boussard en la direcció escènica i Riccardo Frizza en la direcció musical. El repartiment compta també amb Antonino Siragusa (Tebaldo), Simón Orfila (Lorenzo) i Marco Spotti (Capellio).

Amb direcció escènica de Johathan Miller, La bohème de Puccini es va veure al Liceu la temporada 2015/16 en una cinematogràfica producció plena de realisme i amb direcció musical de Marc Piollet. La soprano Eleonora Buratto debutava en aquest muntatge el rol de Mimì, així com Olga Kluchynska, guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas, debutava el paper de Musetta. El grup de bohemis està encapçalat per Saimir Pirgu, com a Rodolfo i Gabriel Bermúdez com a Marcello.