Salvador Alemany

Salvador Alemany (© A. Bofill)

Salvador Alemany (Barcelona, 1944) va néixer a Barcelona i és Llicenciat en Ciències Econòmiques. És president de Saba Infraestructuras, S.A., empresa a la qual està vinculat des de 1987. Anteriorment ha estat conseller delegat i president d’Abertis Infraestructuras, S.A. des de la seva creació el 2003 fins el 2018

En la seva activitat Institucional és patró de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”. Anteriorment ha estat president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya, president del Cercle d’Economia i president del Consell Social de la Universitat de Barcelona.

En la seva activitat esportiva cal destacar la presidència de la Secció de Bàsquet i la vicepresidència del F.C. Barcelona en el període 1986-2003

De la seva vessant social destaca l’actual vicepresidència Patronat de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann. Anteriorment fou president de Creu Roja a Barcelona.

Ha rebut nombroses distincions com la Medalla de Oro Cruz Roja Española (2007), la Creu de Sant Jordi – Generalitat de Catalunya (2011), la Medalla d’Or al Mèrit Cívic – Ajuntament de Barcelona (2011), Commendatore dell’ordine al Merito della Repubblica italiana (2003), l’Encomienda de la Orden Isabel la Catòlica (2014) i Officier dans l’Ordre National de la Légion d’Honneur (2015).

Va ser nomenat President de la Fundació del Gran Teatre del Liceu a l'octubre del 2016.