Normativa i FAQs

Normativa

Canvis en la programació

El Liceu, si les circumstàncies ho exigeixen, podrà modificar les dates, els horaris, els programes i els intèrprets, així com suspendre la funció.

Només en cas de cancel·lació de la funció, es procedirà al reemborsament íntegre del preu de les localitats.

Puntualitat i accessos

Un cop iniciada la funció, no es permetrà l’entrada a la Sala, incloent-hi les llotges i avantllotges.

Gravacions i fotografies

No és permès de fotografiar, filmar ni gravar l’espectacle.

Silenci

Els mòbils i altres aparells s’han de silenciar abans d’entrar a la Sala i cal atenuar la intensitat de les pantalles. Es recomana evitar el mode vibració. Es prega als espectadors que evitin sorolls, com ara estossecs, durant les representacions. Un mocador atenua la intensitat del so.

Menors

Per les funcions a partir de les 19h només poden accedir a la sala els més grans de 5 anys.

Excepcionalment, per les funcions de Ballet o Concert de Nadal, i sempre que sigui en funció de matí o tarda (a les 17h o 18h), es permet l’entrada a menors a partir de 3 anys.

Per a les funcions de El Petit Liceu, cal disposar d'entrada de pagament a partir de 3 anys. Així mateix també es recomana no anar a pisos alts amb menors, especialment a les primeres fileres.

Es recomana que els menors estiguin en llotges o en localitats de passadís lateral de platea per si cal que surtin de la sala.

En els concerts de promotors externs cal consultar-ho al promotor en cada cas.

Objectes a les baranes

No és permès de deixar objectes a les baranes dels pisos ni de les llotges. Igualment, és prohibit abocar-s’hi.

Lliurament de flors

Per seguretat, no es poden llançar rams de flors a l’escenari.

Assignació de seients

L’espectador ha d’ocupar exclusivament el seient que indica la seva localitat. No es permet estar de peu dret ni canviar de localitat durant la funció. En cas que un espectador ocupi una localitat que no correspon a l’entrada de què disposa, el Teatre es reserva el dret d’admissió.

Personal de Sala

El personal de Sala és l’encarregat de vetllar pel compliment de la normativa del Liceu. S’ha de conservar l’entrada i mostrar-la al personal quan sigui requerida. En els casos en què l’entrada hagi estat comprada atenent a algun descompte reservat per a col·lectius concrets, pot ser necessari mostrar també l’acreditació adequada.

Dret d’admissió

El Gran Teatre del Liceu es reserva el dret d’admissió.

Aliments i begudes

És prohibit d’entrar amb begudes o menjar. Les consumicions s’han de realitzar exclusivament als bars del Teatre.

Guarda-roba

Actualment només romandrà obert el guarda-roba del vestíbul del c/ Sant Pau. S'hi pot accedir tant a través de l'accés del c/ Sant Pau com des de l'interior del Teatre un cop s'hagi accedit pel vestíbul principal de La Rambla.
Els espectadors que no disposin d’avantllotja hauran de dipositar obligatòriament al guarda-roba objectes de volum, com bosses, motxilles, paraigües, cascos i abrics. Per seguretat, els objectes podran ser inspeccionats.

Animals

Llevat de gossos d’assistència, no hi poden entrar animals.

Objectes perillosos

És prohibit d’entrar amb objectes considerats perillosos.

Visites

En cas de visita organitzada al Teatre, no s’hi pot entrar un cop iniciada. Cal seguir les instruccions del guia. Hi està prohibida la lliure circulació. El Liceu podrà tancar alguns espais i modificar-ne l’itinerari i l’horari. Per motius tècnics o durant els assajos, en les visites exprés no s’assegura que a la Sala Principal els llums estiguin encesos.

Promotors externs

En els espectacles de promotors externs, cal complir les seves normes. El Liceu no assumeix cap de les obligacions ni responsabilitats de l’organitzador.

FAQs

Com i quan puc comprar entrades?

Taquilles

De dilluns a divendres laborables de 10h a 19h 
Dissabtes de 10h a 14h (dies amb representació obert fins l'inici de la funció) 
Diumenges i festius tancat (dies amb representació obert 2 hores abans de l'inici de la funció, excepte Petit Liceu 1 hora abans) 

Telèfon d'informació 93 485 99 13
De dilluns a divendres de 10h a 18h

[email protected]

Altres canals de venda

Fins a una hora i mitja abans de la funció:
Entradas.com
Lavanguardia.com
Teatre Barcelona
Tresc.cat

Com puc imprimir les entrades

Les entrades es poden imprimir des de casa a través de la seva Zona Personal o bé guarda-les al mòbil o Passbook.

Pot canviar la disponibilitat d'entrades i/o sessions?

La disponibilitat de les sessions pot canviar ja que els abonats del Teatre poden fer canvis d'entrades i alliberar funcions.

Entrades per a grups

El Gran Teatre del Liceu ofereix als espectadors condicions especials per a grups. Contacti amb el servei de localitats a través de [email protected] 

Les entrades es poden tornar?

Les localitats no es canviaran ni es reemborsaran. La cancel·lació de l'espectacle serà l'única causa admissible per a la devolució de l'import de les localitats.

El servei de canvi d'entrades és exclusiu per a abonats, que poden canviar el dia per a les funcions d'abonament que ho desitgin fins a 24 hores abans de la funció.

Regalar Liceu

El Liceu posa a disposició de tothom diverses fórmules per descobrir i gaudir de l'experiència i emoció que és l'òpera:

Xec Regal (a partir de 20€)
Regala òpera de la forma més flexible.
Més info

Comprar

També disponible a taquilles i canals autoritzats.

Com puc arribar fins al Teatre?

Bus V13 i 59
Metro Línia 3 (Liceu)
Bicing Estació 55 – La Rambla, 80

Més info

Quins són els pàrquings més propers?

Pàrquings Saba. Plaça Catalunya, Francesc Cambó i Plaça dels Àngels. Compra i més informació al Teatre. Promoció especial Liceu 
Carrer Hospital. Compra i més informació al mateix pàrquing. 
La Gardunya. Compra i més informació al mateix pàrquing.

Prepara't l'òpera

Disponible de franc el programa de mà de l'òpera

Descarregar

¡NOU! Us presentem 'La Prèvia', un nou podcast del Liceu per endinsar-se en l'òpera i descobrir-hi tots els detalls.

Aquest nou servei d'àudio podcast estarà disponible per a totes les òperes de la temporada, en substitució de la sessió informativa prèvia que es feia al Foyer.

Escoltar

Es requereix etiqueta per venir al Liceu?

No hi ha codi de vestimenta.

Amb quanta antel·lació he d'arribar?

Les portes del Teatre s'obren 1 hora abans de l'inici de l'espectacle. Tots els assistents podran accedir per l'entrada principal de la Rambla o bé pel carrer Sant Pau. Un cop iniciada la funció, no es permet entrar a la Sala.

Puc entrar si arribo tard?

Un cop iniciada la funció no es permet l'entrada a la sala, incloent-hi les llotges i avantllotges. Tot i això, el Teatre disposa d'una sala des de la qual podrà seguir la funció per pantalla i a les pauses establertes es podrà accedir a sala.

En cas de sortir de la sala durant la representació no és permès tornar a entrar fins a la pausa o accés autoritzat per la direcció artística.

Accesibilitat

Servei d'audiodescripció per a persones invidents/cecs/amb discapacitat visual aguda

El Liceu ofereix cada temporada un nombre limitat de localitats amb el sistema d'audiodescripció (narració) per a persones invidents. Informació i venda de localitats a través de l'ONCE i de l'Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya

Anella magnètica

El Teatre disposa d'un sistema per als usuaris de pròtesis auditives (audiòfons o implants coclears) per amplificar el so en aquest col·lectiu. Aquest sistema sempre està actiu, però cal tenir en compte que no totes les localitats reben el 100% de cobertura.

Apropa Cultura

Apropa Cultura és un programa d'inclusió social que afavoreix l'assistència i la participació a la programació dels principals equipaments culturals de Catalunya per enfortir les experiències vitals dels col·lectius més vulnerables i fer realitat el dret a la cultura per a tothom.

El Gran Teatre del Liceu hi forma part i permet a les entitats i associacions usuàries gaudir d'una selecció d'òperes, dansa, concerts i recitals, també d'espectacles familiars i escolars d'El Petit Liceu. A més, la proposta del Liceu a l'Apropa Cultura inclou l'assistència a determinats assaigs generals, visites guiades i activitats com ara L'òpera, una emoció i Entra dins del Liceu.

Més info

Sobretítols

Totes les òperes disposen de sobretítols en català, que permeten seguir l’argument. La subtitulació de l’adaptació del llibret de la funció es transcriu a la pantalla col·locada a la part superior de l’escenari només en català*.

Les zones amb visió nul·la o reduïda disposen de pantalles amb imatges de l’espectacle. La primera filera dels pisos no disposen de pantalletes.

El Liceu ofereix aquest servei adicional de forma gratuïta, i no condiciona el preu de cada localitat.

En cas de deficiència o interrupció en el seu funcionament, no estarà subjecte a reclamacions.

*Des de l'inici de la temporada 2023/24, el Liceu ha detectat algunes problemàtiques degut els efectes de l'obsolescència pel que fa a les pantalles de subtítols disponibles a la majoria de les butaques del teatre i les pantalles d'imatge (TFT). Mentre es realitza la renovació completa de les pantalles, s'ha ampliat immediatament la pantalla sobre la boca de l'escenari i aquesta tindrà subtítols en català, castellà i anglès, de manera provisional, per facilitar el seguiment adequat de les òperes.

Hi ha servei mèdic durant la funció?

Sí, durant totes les funcions hi ha un servei mèdic a disposició del públic.

Hi ha servei de bar i/o cafeteria?

El servei de restauració està disponible durant els entreactes amb compra prèvia de tiquets que podeu adquirir al vestíbul principal del Teatre abans de l'inici de la funció.

Per a reserva prèvia de taula i servei a llotges cal contactar, amb un mínim de 24h d'antelació, amb Singularis: [email protected] / 669 490 246 (de 10h a 19h)

Oferta gatronòmica

Hi ha servei de guarda-roba?

El Teatre disposa d'un servei de guarda-roba gratuït. Actualment només romandrà obert el guarda-roba del vestíbul del c/ Sant Pau. S'hi pot accedir tant a través de l'accés del c/ Sant Pau com des de l'interior del Teatre un cop s'hagi accedit pel vestíbul principal de La Rambla.

Els espectadors que no disposin d’avantllotja hauran de dipositar obligatòriament al guarda-roba objectes de volum, com bosses, motxilles, paraigües, cascos i abrics. Per seguretat, els objectes podran ser inspeccionats.

A partir de quina edat poden venir els nens?

Per les funcions a partir de les 19h només poden accedir a la sala els més grans de 5 anys. 

Excepcionalment, per les funcions de Ballet o Concert de Nadal, i sempre que sigui en funció de matí o tarda (a les 17h o 18h), es permet l’entrada a menors a partir de 3 anys.

Per a les funcions de El Petit Liceu, cal disposar d'entrada de pagament a partir de 3 anys. Així mateix també es recomana no anar a pisos alts amb menors, especialment a les primeres fileres. 

Es recomana que els menors estiguin en llotges o en localitats de passadís lateral de platea per si cal que surtin de la sala.

En els concerts de promotors externs cal consultar-ho al promotor en cada cas

Quins tipus d'abonaments hi ha? A quin preu?

Abonaments Fixes (25%, 20% i 15% descompte)
Els abonaments de butaca fixa incorporen un descompte del 25% (en els torns de 12 o 9 funcions), un 20% (en els torns de 6 funcions) i un 15% en els abonaments populars (de 3 funcions).

Més info

A més a més, els abonats gaudiran d'un descompte del 20% durant tota la temporada per la compra de localitats addicionals a l'abonament.

Abonaments a la Carta (10%)
Abonaments totalment flexibles que permeten triar els espectacles que més t'agradin de tota la temporada amb un 10% de descompte. Es podrà seleccionar una zona i una butaca diferent per a cada funció amb un mínim de 3 espectacles per abonament. Els abonaments a la carta no es renoven automàticament, cal tornar-los a contractar cada any.

Més info

Els abonats podran configurar el nou abonament a la carta a través de la Zona Personal.

Abonament de Dansa (30%)
Inclou tres espectacles durant la temporada i compta amb un 30% de descompte.


El preu de l'abonament per a cada zona i torn figura a les taules.

Més info

Com puc ser abonat?

Podeu fer-vos el vostre abonament online o al telèfon 902787397.

Com renovar l’abonament?

La renovació dels Abonaments Fixes és automàtica. La renovació es farà automàticament. En el cas que es vulgui efectuar algun canvi s’haurà de gestionar durant el període reservat a aquest efecte.

No obstant això, per causes d’organització interna, el Teatre no garanteix la renovació a la mateixa localitat. Si es dona aquest cas, el Teatre proposarà a l’abonat una localitat alternativa semblant a la que tenia.

Els Abonaments a la Carta no es renoven automàticament. Cal tornar a escollir les funcions i localitats cada temporada.

Sóc abonat/da i no puc assistir a una funció, què puc fer?

Els abonats podran canviar les localitats de la funció assignada per un altre del mateix espectacle, abonant-ne la diferència en cas de que el preu de la localitat escollida sigui d’un preu superior.

El primer canvi serà sense cost per als abonats de butaca fixa. Els següents canvis en el mateix espectacle així com els canvis de funció dels abonaments flexibles tindran un cost de 5€ per canvi.

També podeu alliberar la butaca mitjançant el Servei de Butaca Lliure i recuperar una part de l’import de l’entrada. Exclusiu per abonaments amb domiciliació bancària

Com realitzar un canvi de dia?

Els canvis de funció és un Servei exclusiu pels abonats del Liceu, els quals poden realizar el canvi directament des de la Zona personal del web fins 24 hores abans de la funció. Els canvis d’espectacle també és un Servei exclusiu pels abonats els quals podran efectuar els canvis fins una setmana abans de la data de l’estrena d’aquella funció.

Els Abonaments a la Carta només poden gestionar els canvis a Taquilles o bé a través del servei d’atenció a l’abonat al 93 458 99 13 (de dilluns a divendres de 10 a 18h).

Com posar una entrada a la venda?

Els abonats del Teatre podran alliberar la seva entrada directament des de la Zona personal del web (fins 24 hores abans de la data de la funció).

En cas que no s’hagi venut, l’abonat podrà recuperar-la fins a 1 hora abans de l’inici de la funció.

En aquelles funcions en què l’abonat alliberi la butaca, i el Teatre l’hagi pogut vendre, se’n reemborsarà el 50% del preu, descomptant l’IVA i les despeses de gestió.

He perdut la targeta d’abonat i tinc funció, què puc fer?

Podeu imprimir la vostra entrada des de la Zona personal o anar a Taquilles amb el DNI i sol.licitar una impressió de la propera funció (cost: 1 € per entrada)

Si definitivament creieu que no la trobareu, caldrà demanar un duplicat. Podeu sol.licitar un duplicat a través del nostre web o a la mateixa taquilla. Aquest servei té un cost de 10€ per tarjeta.

Quins avantatges té ser abonat?

FLEXIBILITAT 100%

 • NOU! Canvieu el títol o el dia de funció sense cap limitació.
 • Butaca Lliure. Poseu a la venda la vostra butaca.
 • Pagament fraccionat en quatre quotes sense recàrrec

DESCOMPTES ESPECIALS

 • Descomptes del 30%, 25%, 20%, 15% i 10% (segons el torn).
 • 20% de descompte en la compra de localitats addicionals, sense límit de compra.
 • Descompte en el servei de càtering, pàrquings i altres equipaments culturals.

SERVEI D’ATENCIÓ A L’ABONAT

 • Preferència en la compra d’entrades abans que el públic general.
 • Carnet acreditatiu d’abonat del Gran Teatre del Liceu. NOU! Ara també en format digital.
 • Contacte personalitzat amb el Servei d’atenció a l’abonat.
 • Enviament al domicili del programa de temporada en format de luxe.
 • Abonats LCLUB (antiguitat de més de 20 anys): avantatges exclusius.

VIVÈNCIES ÚNIQUES I EXCLUSIVES

 • Assistència a l’acte de presentació de la nova temporada i als assajos generals d’una selecció d’òperes de la temporada.
 • Liceu entre generacions: fins a 4 entrades amb un preu únic de 35€ a una selecció d’òperes de la temporada.