Capçalera Semiramis

Ballet Du Capitole de Toulouse

Sémiramis / Don Juan - Jordi Savall

Ballet Du Capitole de Toulouse

El món sensible i ple de matisos de la música de Gluck

En una coproducció entre Tolouse i el Liceu, somniada per Jordi Savall, el Ballet du Capitole de Toulouse torna a l’escenari del Gran Teatre del Liceu per recrear, des del gest, el món sensible i ple de matisos de la música de Gluck.

L’aclamat coreògraf Edward Clug es posa al capdavant de la companyia per posar color a aquestes impressionants partitures. 

Nascut a Romania (Beius, 1973), Clug va escapar de la repressió comunista del dictador Nicolae Ceaucescu inscrivint-se a una escola de dansa. Convertit en solista del Teatre Dramàtic Nacional de Maribor (Eslovènia), va crear la seva primera coreografia l’any 1996. 

Ja nomenat director de la companyia de ballet, ha creat coreografies per a les companyies més prestigioses del món: Ballet de Zurich, Royal Ballet de Flandes, Aalto Ballet d’Essen, Ballet Nacional d’Ucraïna o NDT, entre d’altres. Jordi Savall, el més prestigiós violagambista i un dels directors que ha revolucionat la interpretació de la música, ha desitjat durant molt de temps fer una incursió en el món de la dansa a partir de la música que Gluck va escriure per al seu Don Juan. 

Escrita un any abans d’Orfeo et Euridice, el compositor renovava el ballet adaptant l’any 1761 una obra de Molière per al públic vienès. L’any següent seguiria Sémiramis. Aquestes dues obres són innovadores perquè ofereixen, per primera vegada, una narració coherent on tots els recursos de l’orquestra es posen al servei de l’expressivitat. Jordi Savall i Le Concert des Nations, Edward Clug i el Ballet du Capitole de Toulouse sumen les seves energies per recuperar tots els colors d’aquestes partitures i ens recorden que, un quart de segle abans de Mozart, una altra destacada personalitat passava pels escenaris d’Europa amb tot el poder evocador del que és capaç la música: C. W. Gluck.

Sémiramis

Llibret de Voltaire i coreografia original de Gasparo Angiolini.
Estrena absoluta: 30/01/1765 al K.K. Theater an der Burg de Viena.
Estrena al Gran Teatre del Liceu. 

Don Juan

Llibret de Ranieri de’ Calzabigi basat en l’obra de Molière Dom Juan ou le Festin de pierre (1665) i coreografia original de Gasparo Angiolini.
Estrena absoluta: 17/10/1761 al Theater am Kärntnertor de Viena.
Estrena al Gran Teatre del Liceu.

MESOESTETIC
Benefactors del Cercle de la Dansa

Loewe Fundación
Logo Dansa Metropolitana 3

Dates i entrades

Dansa
Torn A
Torn G
Torn E
Torn PB
Durada aproximada
1h 40min

Sémiramis

Coreografia
Ángel Rodríguez
Escenografia
Curt Allen Wilmer i Leticia Ganan
Vestuari
Rosa Ana Chanza
Il·luminació
Nicolas Fischtel

Don Juan

Coreografia
Edward Clug
Escenografia
Marko Japelj
Vestuari
Leo Kulas
Il·luminació
Tomaz Premzl
Le Concert des Nations
Director
Jordi Savall

Ballet Du Capitole de Toulouse

Sémiramis / Don Juan - Jordi Savall
Dansa
Torn A
Torn G
Torn E
Torn PB