orquestra

Orquestra

Al llarg de més de 170 anys d’història, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu ha estat dirigida per els més grans "mestres", d’Arturo Toscanini a Erich Kleiber, d’Otto Klemperer a Hans Knapperstsbusch, de Bruno Walter a Fritz Reiner, Richard Strauss, Alexander Glazunov, Ottorino Respighi, Pietro Mascagni, Igor Stravinsky, Manuel de Falla o Eduard Toldrà, fins a arribar als nostres dies amb Riccardo Muti o Kirill Petrenko.

Ha estat protagonista de les estrenes a la península ibèrica del gran repertori operístic universal, des del barroc fins als nostres dies, compartint escenari amb les millors veus solistes.

La seva creació va ser l'any 1847 amb un concert simfònic dirigit pel "mestre" Marià Obiols, essent-ne la primera òpera Anna Bolena, de Donizetti. Des de llavors ha actuat de forma continuada durant totes les temporades del Teatre.

Després de la reconstrucció de 1999 han estat directors titulars Bertrand de Billy (1999-2004), Sebastian Weigle (2004–2008), Michael Boder (2008–2012) i, des de setembre del 2012, Josep Pons.

Sessió de fotos

Mira a Liceu+ el making of de la sessió de fotos amb els membres de l'Orquestra i el Cor del Liceu que va realitzar Igor Studio (Igor Cortadellas).

Veure la sessió

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu és la degana de les orquestres de l’Estat espanyol.

Membres

Violí I

Violí II

Viola

Violoncel

Contrabaix

Flauta

Oboè

Clarinet

Fagot

Trompa

Trompeta

Trombó

Tuba

Percussió

Arpa

Mestres assistents