Concurs Tenor Viñas

Fundat l’any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs ha esdevingut una de les competicions més importants del món de l’òpera, l’oratori i el Lied, on cada any participen joves cantants d’arreu del món.  

Per facilitar la participació i acostar el concurs als cantants d’altres països, el Gran Teatre del Liceu té un acord amb els teatres d’òpera de Madrid, París, Londres, Berlín, Milà, Nova York, Los Angeles, San Francisco, Pequín i Moscou  per celebrar-hi proves preliminars.

La prova final se celebra cada mes de gener al Gran Teatre del Liceu, així com el Concert Final amb els premiats, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Els premiats, a més d’obtenir els Premis Oficials, obtenen altres guardons com borses d’estudis i contractes per a actuacions a diferents teatres i festivals.

En el marc de la col·laboració entre el Liceu i el Teatro Real de Madrid, els guanyadors dels premis principals del Concurs participaran al "Concert dels artistes guardonats a la 57 edició del Concurs Tenor Viñas", que tindrà lloc el 22 de maig de 2020 al Teatro Real de Madrid.

Web Tenor Viñas